A Szomszédok baloldali sorozat volt?
1987-ben indult, 99-ig ment, a szereplők, dialógusok, a környezet alapján úgy érezni elsősorban nekik szánták a sorozatot.
Én még gyerek voltam abban az időben.
Nektek mi a véleményetek róla? Néztétek-e, szerettétek-e?
Hát nem is tudom. Anno a maga módján szerettem, bár az első néhány évet csak ismétlésként láttam, mert túl kicsi voltam '87-ben. Már egyetemista voltam, amikor az M2-ön délelőttönként ismételték. Haverokkal szerettük nézni, jól szórakoztunk rajta. Volt, hogy arra ébredtem, hogy a haverom hívott, hogy kapcsoljam be gyorsan a tévét, mert éppen megy a Szomszédok és Ábel Anitának szőrös a hónalja.
Az egyik szobatársammal nagyon hamar végeztünk a vizsgákkal az egyik félévben (egy hónappal a vége előtt már január első napjaiban) és mivel kint hideg volt (őszi félév volt), egész nap az MTV online-on néztük sört vedelve. Volt, hogy egy nap 10-15 részt is lenyomtunk. Nem mondom kicsit zombik lettünk, de akkor jó ötletnek tűnt :)
Én még az első részekre is emlékszem. Néztük, már azon egyszerű oknál fogva is, hogy mikor kezdték még csak egy TV volt, na jó, másfél. Nem volt választék, egy műsor volt, néztük ami ott ment. Később meg már megszoktuk, a maguk módján családtaggá váltak a szereplők.
A dialógusok mesterkéltek voltak, kicsit propaganda szerű is. Arra gondolok, hogy a hősök mindig, mindent becsületesen, a törvény betűje szerint intéztek, Taki bácsi nem számlázott volna túl a taxiban, Lenke néni egy doboz fogvájót sem adott volna el számla nélkül. Nagy okosságok, bölcsességek hangzottak el, közben meg a mezei nézőnek a segge ki volt a '90 - es évek elején.
Olyan volt amilyen, de egy korrajz abból az időből, később visszanézve még érdekesebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!