Hisz-e valaki abban, hogy a soron következő választások után hatalomra kerülő párt (ok) érdemi, előrelépő változást hoznak hazánk életében?
"Amikor ők voltak kormányon mivel volt másabb a helyzet??"
-Mondjuk a min bért 24500ról 40000-re emelték.
"Amikor ők voltak kormányon mivel volt másabb a helyzet??"
Lehet!
De tudod kölcsönökből a hülye is tud osztogatni! Aztán meg fizessük vissza, úgy hogy a gazdaság sem működik miatta. Na ez már teljesítmény. Ez olyan mintha azért vennél fel kölcsönt, hogy meg edd, és mivel nem befektetted ezért a jövedelmed maradt annyi amennyi volt. Aztán behozol egy csomó külföldit hogy legyen tőke, hisz a fejlesztés lehetőségének az árát már előre elköltötted, csak tudod az a tőke nem a mienk hanem az övé, és a haszon felett is ő diszponál. Hihetetlen rossz politika, mind ez csak azért hogy megválasszák őket. Nevetséges.
10:32 - Most meg 71-re, már épp ideje volt.
Kérdező, annyiban egyetértek az általad kifogásolt válaszolóval, hogy vannak olyan dolgok, amikért mi egyszerű emberek is tehetnénk, hogy jobb legyen (gondolok itt arra pl. hogy: szemetelés, a dohányzók kicsit jobban figyeljenek a nemdohányzókra - van, aki figyel, de nálunk egy lakó pl. a liftbe dohányzik -, a kutyások legalább a sajátjuk után szedjék fel és dobják a legközelebbi kukába a piszkot, ha az a járdán van - hogy játszótérre ne vigyék, az alap kéne, hogy legyen, nem mindenkinek az -, aztán hogy a parkolóban ha van hely, ne foglaljon egy kocsi 2 parkolóhelyet - ha nincs hely, mert mások már rosszul álltak be, az megint más tészta -, hogy a mozgássérült parkolókat tényleg mozgássérültek használhassák, hogy a zebrán engedjék át a gyalogost, ha nincs piros gyalogos lámpa, hogy ne veszélyeztessük egymást az utcán vagy a tömegközlekedésen - nekem egyszer a szemüvegemet verte le majdnem egy öregúr, mert felemelt bottal futott a buszhoz, és mögülem tört elő, nem volt tömeg, a hátamon nincs szemem -, hogy a cégek igenis jelentsék be a dolgozót, hogy ne azt nézzék, mi a nemed, származásod, életkorod, van-e gyereked, hanem azt, hogy mit tudsz, és akarsz-e dolgozni, és még sorolhatnám...
Ezekben mind tud tenni az átlagember is, hogy jobb legyen.
Kérdező, annyiban egyetértek az általad kifogásolt válaszolóval, hogy vannak olyan dolgok, amikért mi egyszerű emberek is tehetnénk, hogy jobb legyen (
Ezek mentális esetek, van ilyen is és olyan is, de a társadalom fejlettsége ami a meghatározó.
Nem előzhetjük meg önmagunkat sajnos, hiszen maga a család modell ami azért sokkal közelebb van az egyénhez mint ezek a mentális kérdések, de az sincs olyan állapotba ami megnyugtató lehetne.
Nem vagyunk rosszabbak mi magyarok ebben a tekintetben sem mint mások, de tudod amíg az életünk a lét és a nem lét vonalán mozog és minden energiánkat leköt a túlélés addig nem is számon kérhető sok az amúgy jogos általad felvetett probléma. Itt van BP problémája, a közlekedés! A vállalkozások akkora hányada működik itt amit semmi nem indokol, és az ország egyéb területén pangás van.
Gazdaságilag katasztrófa, hiszen ami pluszt betermel azt juttatásokban ki kell fizetnie, illetve visszafogja a teljesítményt más területektől, amiket nem kellene támogatni hiszen megélnének.
A közlekedés pedig katasztrofálissá vált hiszen, túlterjeszkedett a lehetőségein a város.
A bejelentés és a fekete munka tekintetében pedig, állandó a probléma és megoldhatatlan a jelen szerkezettel. A gazdaság nem egymástól független tényezőkből áll, hanem összefüggenek.
Ha támogatsz egy multit, és a piacaik összeérnek a kkv val, akkor hogy is várhatod el a kkv től hogy ő aztán fizessen be mindent, hiszen lehet hogy akkor tönkre megy. Ez ha nagyobb mintában gondolkozunk azt jelenti, hogy a multik határozzák meg a béreket az ők feltételei alapján, és a kkv nem tud alkalmazkodni a saját feltételeivel, csak a kiskapuzik. A rendszer rossz!
"Amikor ők voltak kormányon mivel volt másabb a helyzet??
-Mondjuk a min bért 24500ról 40000-re emelték."
Igen 2001-ben! Mikor már érezték, hogy "böszmeséget" csináltak.
Ráadásul nyitva van az a kérdés, hogy na és mennyire kellett volna emelni?!?
Nyitva van az a kérdés is, hogy mennyire volt jó az a gazdaságpolitika, amelyben a forint annyira gyorsan romlott, hogy a minimálbért több, mint a duplájára kellett emelni?
(1998-ban 19.500,-Ft, 2004.01.01-től 53.000,-Ft)
Ez a "24500ról 40000-re" nagyon jól hangzik, de meglehetősen kampányszöveg ízű!
(Egyébként 24.500,-Ft sose volt, csak valami "hasonló". Könnyen utána lehet nézni. )
Nyitva van az a kérdés is, hogy mennyire volt jó az a gazdaságpolitika, amelyben a forint annyira gyorsan romlott, hogy a minimálbért több, mint a duplájára kellett emelni?
(1998-ban 19.500,-Ft, 2004.01.01-től 53.000,-Ft)
A FT nem a Fidesz idejében romlott sokat, hanem a Bokros csúszó leértékelése következtében.
Az első minimálbér 8700 körül volt és míg a Ft értéke a negyedére esett vissza a minimálbér 12 500ra emelkedett. Na ez volt a nagy érvágás! Ott csúszott szét a kettő és ezt nem tudom hogy mikorra lehet kompenzálni. Bokrosban is csak a fiskális politika volt a fontos amit kétségtelen hogy megoldott, viszont a társadalmi feszültségeket még sokáig érezni fogjuk.
11:08 - Nézd, én 70ezer bruttóból élek és igazán labilis a munkaügyi helyzetem, mert folyamatosan rövid időkre hosszabbítják, nem tesznek állandóvá, nincs jó családom, nem vagyok jóban apámmal, a szüleim házassága rossz, anyu kikészült, öcsém lusta, mégis oda tudok figyelni a környezetemre, és másokra.
Nem vagyunk egyformák.
Vannak akik minden idejüket arra áldoznak hogy pénzt keressenek, és nem jut idő a számukra sok minden másra.
12:24 - Szeretnék olyan munkát, ami tartós, amiben elfáradok, ami reggeltől estig tart, és amiben több pénzt keresek, de csak az elutasításokat kapom. 3 hónap munkanélküliség és idegi kimerültség után találtam ezt az egyetlen munkahelyet 4 órában este 70ezer bruttóért, és ÖRÜLÖK, HOGY VAN EGYÁLTALÁN MUNKÁM! Nem vagyok nyugodt, mert nem élek munkaügyi és anyagi biztonságban, és mert bármikor azt mondhatják, hogy sajnos a központ nem engedte, hogy tovább maradhassunk (4-en dolgozunk ott így, közülünk csak 1 embernek van emellett másik főállása, 3-an keresünk gőzerővel és nincs).
Tudod, bárcsak azért lenne időm, mert nem kéne aggódni, hogy mi lesz a következő hosszabbítás lejártakor, mert biztos helyem lenne és jó fizetésem. De sajnos nem ez van.
Mégse vagyok bunkó másokkal, és ez emberség kérdése, semmi mástól nem függ.
Mégse vagyok bunkó másokkal, és ez emberség kérdése, semmi mástól nem függ.
Azért az emberek nagytöbbsége nem bunkó.
Persze bunkók meg a világon mindenütt vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!