Meddig folytatódik ez a tendencia vajon?
16.01
szerintem a válaszod elment a kulturált kommunikációs készséged után világgá. valószínűleg a józan eszedet követték.
Szerintem ez nem probléma. Nem valamiféle aljas szándékból kifolyólag hívnám meg a vállalkozásom megüresedett pozícióba az ismerőseimet, hanem azért, mert róluk olcsóbb kideríteni, hogy értik a dolgukat (merthogy róluk már tudom, mivel ismerem őket; ismeretleneknek pedig utána kell járni, ami költséges dolog tud lenni). Nem panaszkodni kell, hanem ismerkedni, és majd egyszer talán neked is lesz olyan ismerősöd, aki be tud téged ajánlani valahová.
A probléma az, amikor ez a jelenség az állami szektorban merül fel. Ott a szakértelem nem kritérium, hanem csak és kizárólag a kapcsolat. Az egyetemről frissen kibukott unokaöcsit be lehet rakni valami zsíros aktatologató pozícióba, hát mi az istenért is ne csinálnák meg? Na, ez a probléma. A magánszektorban ez a jelenség nem igazán áll fenn: ha egy debil rokont/havert nevezel ki a cégednél a jobbkezednek, akkor a céged jó eséllyel elindul a lejtőn: elveszti piacvezető pozícióját, esetleg csődbe megy - ezzel pedig a cégen, annak tulajdonosain, alkalmazottain kívül senki nem jár rosszul. Az államnál ücsörgő idióta rokon viszont komoly károkat okozhat bárkinek, szándékától függetlenül.
20.14
van akinek nem kell lesni... tudod, suliban is így volt. van akiről lesnek, és van aki csak lesni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!