Magyarországon sem keresztény, sem zsidó vallási jelképeket nem érdemes kitenni?
Ennyire megvan osztva az ország?
A pár napja szintén Budapesten egy keresztet rongáltak meg, tavaly pedig Veszprémben trágyát öntöttek egyre.
Gondolom van 2 csoport, az egyik a zsidókat nem szereti, a másik meg a keresztényeket nem szereti.
És ezek egymást szívatják állandóan.
Mi lenne a megoldás?
Lehet rakni jelképeket, csak kicsit furán adja ki magát, hogy Budapesten a legforgalmasabb tereken nem karácsonyfát látok, hanem menórát. Semmi bajom nem lenne, ha korlátozódna ez a zsidónegyedre (már ha van ilyen egyáltalán), mivel ez, ahol perpillanat élünk egy keresztény ország és semmi közünk a zsidó valláshoz. Sőt, Magyarországot szokás apostoli királyságnak is nevezni, nem véletlenül...
Most képzeljük el azt, hogy Jeruzsálemben egy hasonlóan forgalmas helyen karácsonyfát/keresztet állíttat a helyi keresztény közösség. Szerintem ha nem is kivégzések, de minimum balhék, kövezések és tüntetések lennének. (Ezért is van a mondás, hogy Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak)
# 15:
Nem az vagyok, akit kérdeztél, de nem értem, hogy ehhez a jelképes témához, hogy jön Vona és az iszlám vallás? Volt már szó a kérdésnél a Jobbikról (ami egyébként tele van zsidókkal)?
#15 Persze nem mindenhol tilos, de vannak rá példák. [link] Bezzeg ha vhol a menóraállítást tiltanák meg, attól lenne hangos a teljes hazai (és európai) média.
Az iszlámot én sem értem, h jön ide, de a muzulmánokkal semmi baj nincs, amíg ott maradnak, ahova valók, és nem árasztják el Európát. Ha félholdakat raknának ki mindenfelé, az is zavarna, amíg a keresztény jelképeket üldözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!