Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon sem keresztény,...

Magyarországon sem keresztény, sem zsidó vallási jelképeket nem érdemes kitenni?

Figyelt kérdés

[link]

Ennyire megvan osztva az ország?

A pár napja szintén Budapesten egy keresztet rongáltak meg, tavaly pedig Veszprémben trágyát öntöttek egyre.

Gondolom van 2 csoport, az egyik a zsidókat nem szereti, a másik meg a keresztényeket nem szereti.

És ezek egymást szívatják állandóan.

Mi lenne a megoldás?

2013. dec. 5. 18:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Lassan már lépni nem lehet a sok jelképtől.
2013. dec. 5. 21:54
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Lehet rakni jelképeket, csak kicsit furán adja ki magát, hogy Budapesten a legforgalmasabb tereken nem karácsonyfát látok, hanem menórát. Semmi bajom nem lenne, ha korlátozódna ez a zsidónegyedre (már ha van ilyen egyáltalán), mivel ez, ahol perpillanat élünk egy keresztény ország és semmi közünk a zsidó valláshoz. Sőt, Magyarországot szokás apostoli királyságnak is nevezni, nem véletlenül...

Most képzeljük el azt, hogy Jeruzsálemben egy hasonlóan forgalmas helyen karácsonyfát/keresztet állíttat a helyi keresztény közösség. Szerintem ha nem is kivégzések, de minimum balhék, kövezések és tüntetések lennének. (Ezért is van a mondás, hogy Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak)

2013. dec. 6. 07:03
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen egyetértek az utolsóval. Azt sem értem hogy a kormány miért ellenzi és próbálja tiltani a kettős kereszteket, végülis a mi népünk ősvallásának fontos jelképe és keresztény országban élünk, arra épül az Alaptörvény meg minden. Ezzel szemben a zsidó jelképek állításánál aszisztálnak. Állítsanak a zsinagógájuk elé amit akarnak, de hogy a keresztet tiltják...
2013. dec. 6. 12:33
 14/18 anonim ***** válasza:
49%
Jelen körülmények között, amikor keresztet állítani nem lehet, igenis provokáció a főváros legforgalmasabb helyeire menórát rakni. Ez is jelképezi, ki az úr a háznál.
2013. dec. 7. 07:56
 15/18 anonim ***** válasza:
07:56: nem lehet keresztet állítani? Ahhoz képest elég sokat látok... Különben azt hogyan sikerült feldolgozni, mikor Vona az iszlámot "az utolsó reménysugárnak" nevezte? Ez igazán ősi, keresztény megnyilvánulás volt tőle, ugye?
2013. dec. 7. 09:03
 16/18 anonim ***** válasza:

# 15:

Nem az vagyok, akit kérdeztél, de nem értem, hogy ehhez a jelképes témához, hogy jön Vona és az iszlám vallás? Volt már szó a kérdésnél a Jobbikról (ami egyébként tele van zsidókkal)?

2013. dec. 7. 09:16
 17/18 anonim ***** válasza:

#15 Persze nem mindenhol tilos, de vannak rá példák. [link] Bezzeg ha vhol a menóraállítást tiltanák meg, attól lenne hangos a teljes hazai (és európai) média.

Az iszlámot én sem értem, h jön ide, de a muzulmánokkal semmi baj nincs, amíg ott maradnak, ahova valók, és nem árasztják el Európát. Ha félholdakat raknának ki mindenfelé, az is zavarna, amíg a keresztény jelképeket üldözik.

2013. dec. 7. 09:34
 18/18 anonim ***** válasza:
A Jobbik úgy jön ide, hogy a kettős kereszteket ők állítják karácsonykor.
2013. dec. 7. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!