Igazságosnak tartod a 65 éven felettiek ingyenes utazását?
"1989 előtt ingyenes utazás sem létezett."
Valóban nem, de szinte jelképes összegért utazhattál.
Nehéz kérdés ez. Ugyanis egyrészről segíteni kellene az időseket, másrészről meg ott van az, hogy sok százezren közmunkások, meg minimálbéresek sokuknak ráadásul családot is el kell tartania magyarán 1-4 gyereket és őket nem illeti meg az ingyenes utazás lehetősége, szóval eleve igazságtalan az egész.
Én úgy gondolom, hogy a kedvezményes bérlet túlzó kedvezményt ad, az ingyenes utazás meg eleve túlzó, ahogy a teljes árú bérlet/jegy ára is az.
Én azt tartanám helyesnek, hogy az utazásért fizetnie kellene mindenkinek akárki vagy akárhány éves és akármilyen státuszú. Már nem az a világ van, hogy szórhatjuk a kedvezményeket ahogy nem szégyeljük.
Nem értem, hogy miért van ez az ellenszenv a nyugdíjasok iránt.
Naponta lehetünk tanúi, hogy a csapatostul, hangoskodva felszálló nemzetiségieknek eszük ágában sincs jegyet venniük, még az ellenőrök is elkerülik őket. Négy-öt ilyen "utas" jelenlétében az egész jármű utasai szó nélkül sunyítanak.
Hát, gondolj csak bele:
Te meg az asszony elmentek vacsorázni. Egy idős házaspár is elmegy vacsorázni ugyanakkor. Megvacsorázik az idős házaspár, majd elmegy. Ti is végeztek, majd fizetésnél a pincér közli, hogy az idős házaspár számláját is ti fizetitek, ezért lesz közel dupla annyi a számla, mert hát tudjátok, ők már a 40 év alatt annyit ettek itt, sok pénzzel segítették az étterem működését. Meg már 65 évesek elmúltak, szóval fizessél.
Nem elküldöd a k*vaannyába a pincért meg a tulajdonost is?
Jaj a diákoknak a bérletéről meg annyit, hogy fősulis/egyetemistaként meg doktoranduszként is igénybe veheted a iskolai bérlet kedvezményt, szóval vannak itt 30+ éves emberek akik diákbérlettel utaznak, megspórolva egy nagy rakás pénzt.
csak a
21:46
" "1989 előtt ingyenes utazás sem létezett."
Valóban nem, de szinte jelképes összegért utazhattál."
1. Akkor sem volt az annyira "jelképes összeg".
2. A nyugdíjak jóval kevesebbet értek a fizetésekhez viszonyítva, mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!