Miért viselt 1-1 fényképen kipát (zsidó fejfedőt) Orbán és Gyurcsány (később Bajnai) is?
Úgy tudom, hogy a zsinagógába csak úgy lehet bemenni.
De, javítsatok ki ha tévedek.
Azt viszont nem értem, hogy Bajnai a siratófalnál miért viselt kipát.Talán tényleg zsidó?
"Úgy tudom, hogy a zsinagógába csak úgy lehet bemenni.
De, javítsatok ki ha tévedek. "
Tévedsz.
A Siratófalnál is illik kipát viselni.
De egy keresztény nő miért nem mehet be egy görögkeleti vagy muszlim templomba fejkendő nélkül, ujjatlan ruhában stb.
"már pedig egy vezető politikusnak ez elkerülhetetlen, hogy a zsidó közösségnél látogatást tegyen"
Miért?
A férfiaknak fedetlen fővel ILLIK bemenni a zsinagógába. Aki bunkó és nem tartja ezt tiszteletben, az nyugodtan bemehet anélkül is. Mivel Gyurcsány és Bajnai nem akart bunkó lenni, ezért nem fedetlen fővel mentek. És ha már vesznek fel valamit, akkor nyilván nem baseball sapkát vagy egyebet, hanem kipát.
Az pedig, hogy miért mentek oda, szerintem csak rájuk tartozik. Tudtommal vallásszabadság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!