Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért viselt 1-1 fényképen...

Evele123 kérdése:

Miért viselt 1-1 fényképen kipát (zsidó fejfedőt) Orbán és Gyurcsány (később Bajnai) is?

Figyelt kérdés
A kérdésem nem antiszemita vagy rasszista indíttatású, csak érdekel a véleményetek. A képeket a keresőbe ütve bárki megnézheti.
2013. dec. 4. 16:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

Úgy tudom, hogy a zsinagógába csak úgy lehet bemenni.

De, javítsatok ki ha tévedek.

Azt viszont nem értem, hogy Bajnai a siratófalnál miért viselt kipát.Talán tényleg zsidó?

2013. dec. 4. 16:54
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
jaja, ha zsinagógába be akarsz lépni, már pedig egy vezető politikusnak ez elkerülhetetlen, hogy a zsidó közösségnél látogatást tegyen, akkor fel kell venni...
2013. dec. 4. 16:55
 3/15 anonim ***** válasza:
29%
Mert zsidók.
2013. dec. 4. 16:56
 4/15 anonim ***** válasza:
6%

"Úgy tudom, hogy a zsinagógába csak úgy lehet bemenni.

De, javítsatok ki ha tévedek. "

Tévedsz.

2013. dec. 4. 16:57
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Mert csak úgy illik bemenni a templomukba. Tudom, mert vannak zsidó ismerőseim. Anélkül is be lehet, de az ugyanúgy sértő, mintha egy keresztény kalapban menne misére.
2013. dec. 4. 17:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A Siratófalnál is illik kipát viselni.

De egy keresztény nő miért nem mehet be egy görögkeleti vagy muszlim templomba fejkendő nélkül, ujjatlan ruhában stb.

2013. dec. 4. 17:15
 7/15 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom, csak a fedetlen fő a tilos. Amikor általános 8.-ban elvittek minket egy zsinagógába, akinek volt saját sapkája, engedték, hogy azt vegye fel kipa helyett.
2013. dec. 4. 17:30
 8/15 anonim ***** válasza:
80%

"már pedig egy vezető politikusnak ez elkerülhetetlen, hogy a zsidó közösségnél látogatást tegyen"

Miért?

2013. dec. 4. 18:00
 9/15 Noriko. ***** válasza:

A férfiaknak fedetlen fővel ILLIK bemenni a zsinagógába. Aki bunkó és nem tartja ezt tiszteletben, az nyugodtan bemehet anélkül is. Mivel Gyurcsány és Bajnai nem akart bunkó lenni, ezért nem fedetlen fővel mentek. És ha már vesznek fel valamit, akkor nyilván nem baseball sapkát vagy egyebet, hanem kipát.

Az pedig, hogy miért mentek oda, szerintem csak rájuk tartozik. Tudtommal vallásszabadság van.

2013. dec. 4. 18:17
 10/15 Noriko. ***** válasza:
Az első mondatban fedettet akartam írni.
2013. dec. 4. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!