Magyarországon a nacionalisták mikor fognak már végre letenni erről a nagy kereszténykedésről?
Már nem 80 évvel ezelőtt élünk, fejlődött a világ.
Már tudjuk, hogy nem létezik a képzeletbeli, mindenható barátunk, nincsen szakállas bácsi a bárányfelhőkön, aki mindig mosolyog és jót akar nekünk.
"kérdező, te pedig egy libbolsi vagy! csak a libbolsik mocskolják a kereszténységet!
ha nem libbolsi vagy akkor mi?"
MI VAGY TEEEE???? LEGYÉL MÁ LIBBOLSIIII!!!
Kérdező, te - akár ártatlanul,akár nem - belenyúltál egy darázsfészekbe. Láthatod, csípnek veszettül. Ennyi telik tőlük, többet ne várj, csalatkozni fogsz, ha mégis.
A vallás és a hit kialakult, jó ok volt rá, de most nem ez számít. Sokkal inkább az, hogy az idők során a vallások papjai rájöttek, a vallás hatalom. Arra a bizonytalan embernek van szüksége, és őt ezzel remekül be lehet fogni. De az embernek van világi élete is, amelyet a politika (császárok, királyok, aztán demokratikus kormányok, mikor mi) vezet. Régi felismerés, hogy a világi hatalomhoz való ragaszkodás remek eszköztára a vallási hatalommal való szövetség (hisz mindkettő ugyanazt akarja, de mindkettő a maga térfelén). Minden világi hatalmat nagyon akaró társaság a vallást teszi meg alap értékrendjének, ami a gyakorlatban a mindenkori egyházi hatalommal való összefonódást jelenti. A hatalmat leginkább a szélsőségek akarják, magától értetődő tehát, hogy azokkal a legnagyobb az összefonódás. Napjainkban ezt sok maszlaggal elbonyolítják, hogy a sivár valóság minél kevésbé legyen szem előtt, de ettől a lényeg nem változik. A nacionalizmus pedig az az eszme, amelyet az emberek szívesen vesznek, hiszen a normális tömegek számára mégis csak érzelmi és fontos kérdés a szülőföldje. Tehát a nagyon hatalmat akaró szélsőség e kettőt, a nacionalizmust és a vallást lovagolja meg.
Van, aki a feje tetejére állítja ezt, felcserélve az ok okozati összefüggést, ami világosan mutatja a dolog működési mechanizmusát is. "A fejlődés a vallások elterjedéséhez vezetett... Sokkal több vallás létezik ma ..." Az állítás első fele látszólag igaz, a a második igaz. Nézzük miért. A fejlődés a világ eseményeinek elbonyolódásához vezetett. Eszközökben, módszerekben, az emberek, pártok, csoportok tevékenységében egyaránt. A fejlődésnek az a formája a társadalmi olló nagyra nyílását is eredményezte, azaz nőtt a bizonytalan tömegek száma. Ez remek lehetőség a vallásban rejlő lehetőségek kiaknázásához (ami a gyakorlatban a hatalmat, az azzal járó hasznot jelenti). Természetes hát, hogy erre a lehetőségre sok hataloméhes ember (csoport) rástartolt, alakultak az egyházak. Ezért van ma több vallás, ezért van ma több vallásos ember. A vallások vezetői pedig remekül prosperálnak a bizonytalan emberek hiszékenységéből. Sok olyan vallás van itt Magyarországon is, amely valójában csak ebbe a köntösbe bújt, mert ez a legeredményesebb. Alaposabb objektív vizsgálat könnyen kimutatja, mennyire kevés klasszikus vallási elem van ott, és azok is mennyire felszínesek.
Kérdező, azért kötöttek beléd vadul - a butaságon és ebből eredő gyűlölködésen túl - mert kíváncsiságod rosszul fogalmaztad meg, ez okot adott a félreértésekre is. A tudatlan emberek szinte mindig mindent betű szerint értenek, és aszerint is reagálnak.
Majd figyeld, erre hogyan.
"kérdező, te pedig egy libbolsi vagy! csak a libbolsik mocskolják a kereszténységet!
ha nem libbolsi vagy akkor mi?"
Látjátok, pont erről beszéltem. A keresztények pont ilyenek, mi szüksége van ilyesmire a nemzetnek?
Én nem vagyok jobboldali, de zsidó sem. Nemtudom miért hiszi sok idióta, hogy összefügg a kettő.
Pogány vagyok, meg sem vagyok keresztelve. A szüleim rám bízták, hogy válasszak olyan vallást, amivel egyetértek.
Olyan egyenlőre nincs. Amúgy meg az államalapítás előtt a magyarok is pogányok voltak, nem keresztények.
A keresztények miért térítenek olyan erőszakosan?
Nem akartam senkit megbántani, ezzel a hozzászólással, csak már elegem van abból, hogy állandóan bekopogtatnak és futnak utánam a Bibliával. Tisztelet a kivételnek.
Az utolsóval teljesen egyetértek, mindenki abban hisz, amiben akar. Nem a középkorban vagyunk, hogy emiatt üldözzük a másikat.
32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!