Támogatnátok egy republikánus pártot Magyarországon?
"Nem a háborúkra gondoltam mikor azt mondtam, hogy tanulhatnánk az amerikaiaktól."
Tanújjon annyád tűllük.
"Liberális gazdaság, nacionalista társadalom."
Ez így nem működne. Meg is mondom miért. Egy nacionalista társadalomban nyilvánvalóan nem lenne megengedhető az állandó holokausztozás, cigánybűnözők mosdatása, meleg propaganda, állandó szenny ami a médiából ránk omlik mostanában. Na most egy liberális gazdaságban (lásd retek klub, tv2) ezek kikerülhetetlenek. A megélhetési rettegők is a liberális gazdaságból élnek. Szóval ez így nem működne. Azt nem tudom honnan veszed, hogy az amerikai republikánus párt ilyen politikát folytat, arról nem beszélve, hogy az usa lenne az utolsó ország (holtversenyben talán izraellel) amelyikről példát vennék.
Egyrészt, Európában, és így Magyarországon is, teljesen piacképtelen a liberális gazdaságpolitika, annyi szent tehenet kéne levágni hozzá, hogy egy ilyen párt megásta a saját sírját.
Aki pedig mégis rá szavazna, azt a nacionalista társadalompolitika fogja elriasztani. Az USA-ban hagyományai vannak, hogy a kettő együtt jár, de ha belegondolsz, ez nem logikus.
"Mi az, hogy nem logikus? "
A liberális gazdaságpolitika az egyén döntési szabadságára, az emberek egyenlőségére, az állam csekély beavatkozására épül. Pont, mint a liberális társadalompolitika.
A nacionalista társadalompolitika ezzel szemben arra, hogy a mi embereink jobbak más embereknél, vannak privilegizált rétegek, az államnak feladata a nemzeti értékek propagálása stb...
Ez a kettő a gyakorlatban Amerikában egyazon párthoz kötődik, de logikailag szerintem ellentmondanak egymásnak.
Semmit nem támogatnék,ami a nacionalizmussal kapcsolatos.
Az a butáknak való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!