Magyarország miért ilyen lerobbant?
"Én értem, de az emberek is elég igénytelenek a környezetükre szerintem. Nézz meg pár falut áll a vashulladék a kert végében, körülötte meg nő a gaz, nem valami szép látvány."
Ez most nem vicc, apám is tökre ezt csinálja, vidéken élnek egy nógrád megyei kis faluban. Amíg ott éltem velük, folyton azért ordítottam vele, hogy hívjuk már ki végre a vasas cigányt, majd ő elviszi a sok szemetet a kertből, erre megkaptam, hogy hülye vagyok, mert az ott egy aranybánya és különben is, olyan idióták ebbe ne szóljanak bele, mint én vagyok.
Na most ezzel mit tudok csinálni? Üssem addig a saját apám fejét, amíg nem engedelmeskedik a józan észnek vagy mi? Inkább elköltöztem abból a putriból. Különben sem ez volt az egyetlen dolog, amiben szegény értékrendje visszamaradott volt, én meg már nem bírtam elviselni, mert elég kötekedő típus, mindenért képes nekimenni az embernek, nekem meg ez nem hiányzik. Amolyan bunkó, tirpák parasztok ezek, legjobb őket elkerülni jó messzire, mert soha nem fognak megváltozni.
Bp-en éltek 1900 évek elején 800 ezren addig kievben 250 ezren. Budapest a kor leggazdagabb birodalmának egyik fővárosa volt, így város tervezők rengeteg pénzt öltek, hogy modern épületekkel méltó képet sugalljanak monarchia gazdagságáról. ( Budapest ráadásul Európa leggyorsabban növekvő nagyvárosa volt 20 év alatt megduplázódott a lakossága)
Ezeket az értékeket örökölte a csonka Magyarország, amit folytatni akartak Tabán város rész elbontásával és felépítésével ( utóbbi végül a háború miatt meghiúsult).
Szóval egy ilyen jelentős történelmi belvárost nehéz újra teljes pompájában fenntartani a jelenlegi körülmények között.
Azt se lehet elfeledni, hogy Budapest ostrom város volt, ami több évtized alatt épült fel, az pár hét alatt vált lakhatatlanná.
De a változás elindult egyre több épületet lehet felállványozva látni, belvárosban egymás után újítják fel a közterületeket.
Ha az okokat keresed akkor ez a "probléma" gyökere, de inkább büszkeség, hogy ilyen örökségünk van. Még ha nehéz is fenntartani mai körülmények között, de nem lehetetlen.
én nem vagyok MSZP-s de most már eléggé dühít, hogy mindenért ők a hibásak
ez megy a magyarnak, mutogatni a másikra, abban profik vagyunk...
egy MSZP-s sem tartott fegyvert senki tarkójához, hogy ne nyírjon füvet
a kommunista időkben meg főleg nem volt ilyen rendetlenség, még az utcát is 2 műszakban söpörték...
komolyan volt 20 évig volt egy mszp -liberális városvezetés, épült valami a fővárosban? valami állagmegóvó intézkedés legalább? Mert eladni azt eladtak mindent, azzal a reménnyel, hogy az új tulajdonos majd betartja azt, hogy felújítja, de sajnos hiú ábránd volt az ilyesmi ...
elmúlt 3 évben, azért látható érezhető a fejlődés az előző város vezetéshez képest!
igen, épp ezaz hogy csak érezhető valami, de közben mennek a pénzek a zsebbe ugyanúgy, fejlődés meg semmi
ezt hívják agymosásnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!