Miért kellene szeretni Horthy-t?
Nézd, az én családomnak sokkal jobb volt Horthy alatt, mivel nemesi és polgári származású vagyok. A Horthy-rendszerben az ország helyzete is jobb volt sokkal, mint az utána következő időkben, mivel értelmes, tanult emberek voltak a vezetők A mai napig nem értük el megint azt a színvonalat, amit a harmincas években, és nem is fogjuk ilyen vezetőkkel.
Én tisztelem Horthy-t, és undorítónak találom, hogy be van mocskolva a neve a mai napig. :)
Én anyai részről dzsentri családból származom.
Mindig is tetszett a kormányzóúr ,antikommunizmusa, demokráciafelfogása, gazdasági programja.
Illetve ami még pozitívum, hogy a Harmadik Birodalommal és a Szovjetunióval ellentétben nem volt a politika az emberek mindennapjainak része.
Mindig is nagyon tiszteltem a kormányzóurat és tisztelni fogom.
Ő volt az utolsó nagy, magyar vezető.
Az elsőnek valóban jobb volt Horthy idejében. De a lakosság többségének NEM. Csak a nemesek, gyárosok, nagybirtokosok
érdekeivel törődött. De a többségnek nem volt jó élete.
Arról már nem is beszélve, hogy legalább 100.000 magyar katona halála szárad a lelkén.
Első, ez korrekt válasz, már ha őszinte és nem csak provokáció.
Az, hogy volt sok értelmes, tanult ember, az nagyon pozitív dolog, az viszont, hogy ez a nemességre, vagy legalábbis a nemesség kegyeltjeire korlátozódott, az már kevésbé.
"A demokrácia például úgy keletkezett, hogy az egy bizonyos szempontból egyenlőeket általában egyenlőknek vették (azért, mert valamennyien egyformán szabadok, azt gondolják, hogy most már minden tekintetben egyenlőek); az oligarchia pedig abból, hogy azokat, akik csak egyvalamely szempontból nem egyenlőek, általában is egyenlőtleneknek tartják (mivel vagyoni szempontból egyenlőtlenek, általában véve is olyanoknak képzelik őket.)"
"Attól mert valaki olyan családból származik attól még nem kell isteníteni egy náci tömeggyilkost"
Ha a te apád nagy párttag, tanácselnök, vagy hasonló nagy valaki volt, akkor te is pozitívnak tartod azt a rendszert, amelyből a jobb létetek származott, bármilyen hátrányai is voltak másokra nézve.
Hitler meg nem hasonlítható össze Horthyval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!