Bennetek szomorú érzést kelt, ha megláttok valamit az országban, ami egyértelműen a kommunista korszakra emlékeztet?
Pl. egy korabeli régi gyárépületet, amit úgyhagytak meg ilyesmit.
Bennem mindig rossz érzést kelt, pedig nem is éltem olyankor.
Nekem néha az jut eszembe, hogy vajon milyen lehetett abban a korban élni (nem sokkal a rendszerváltás előtt születtem)? Ilyenkor belegondolok abba, hogy például a szüleimnek mennyivel egyszerűbb volt elindulni a nagybetűs életben, mint nekem. Igaz, hogy egy olyan rendszerben nőttek fel, ami sokak szerint rossz volt, de én néha kicsit irigylem őket. Nem volt ez a nagy bizonytalanság, mint most. Könnyen bevállaltak három gyereket (engem és a két testvéremet), mert mindig volt munka, én meg a feleségemmel még az elsőt is halogatjuk, mert kicsit tartunk a jövőtől. Ma még mérnök vagyok egy multinál, holnap pedig akár már munkanélküli...
Végül az oldalon jelenlévő trolloknak és bérkommentelőknek megjegyezném, hogy nem vagyok a kommunista rendszer híve, de a magyarországi rendszertől sem vagyok hanyatt esve. Máshol - nyugatabbra - biztos jobb lenne, de van egy nagy hibám, hogy én itt szeretnék élni (egyenlőre még).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!