Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bennetek szomorú érzést kelt,...

Bennetek szomorú érzést kelt, ha megláttok valamit az országban, ami egyértelműen a kommunista korszakra emlékeztet?

Figyelt kérdés

Pl. egy korabeli régi gyárépületet, amit úgyhagytak meg ilyesmit.

Bennem mindig rossz érzést kelt, pedig nem is éltem olyankor.

2013. okt. 30. 21:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
nem
2013. okt. 30. 21:46
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. okt. 30. 21:50
 3/16 Ozmium42 ***** válasza:
Én is így vagyok vele.
2013. okt. 30. 21:50
 4/16 anonim ***** válasza:
Konkrétan maga az épület nem. A hozzá kapcsolódó történet stb az már inkább.
2013. okt. 30. 21:56
 5/16 anonim ***** válasza:
Az épületet látni, ahogy omladozik az rossz, de a korhoz kötődő emlékek nagyon jók.
2013. okt. 30. 22:03
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem néha az jut eszembe, hogy vajon milyen lehetett abban a korban élni (nem sokkal a rendszerváltás előtt születtem)? Ilyenkor belegondolok abba, hogy például a szüleimnek mennyivel egyszerűbb volt elindulni a nagybetűs életben, mint nekem. Igaz, hogy egy olyan rendszerben nőttek fel, ami sokak szerint rossz volt, de én néha kicsit irigylem őket. Nem volt ez a nagy bizonytalanság, mint most. Könnyen bevállaltak három gyereket (engem és a két testvéremet), mert mindig volt munka, én meg a feleségemmel még az elsőt is halogatjuk, mert kicsit tartunk a jövőtől. Ma még mérnök vagyok egy multinál, holnap pedig akár már munkanélküli...

Végül az oldalon jelenlévő trolloknak és bérkommentelőknek megjegyezném, hogy nem vagyok a kommunista rendszer híve, de a magyarországi rendszertől sem vagyok hanyatt esve. Máshol - nyugatabbra - biztos jobb lenne, de van egy nagy hibám, hogy én itt szeretnék élni (egyenlőre még).

2013. okt. 30. 22:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát véletlenül sem jut eszembe, hogy ezzel foglalkozzak. Előbb elborzaszt az AMI A MOSTANI korszakra emlékeztet...
2013. okt. 30. 22:08
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem. Egyrészt megszoktam, másrészt egy ilyen elhagyatott pusztuló ipari épületnek van egy nagyon erős hangulata, amit szeretek.
2013. okt. 30. 22:39
 9/16 Vadkan01 ***** válasza:
Szeretem az olyan őszinte hozzászólásokat, mint a 6-osét.
2013. okt. 30. 22:39
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. okt. 30. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!