Magyarországon el van nyomva, sérülve vannak a jogai a cigányságnak ahogy a baloldal állítja?
Nincsen.
Ez csak megélhetési rettegés.
Sokan akarnák az oszd meg és uralkodj elvet alkalmazni, de mszp ilyen h:lyeségekkel senkit se tudnak már megosztani. lehet, hogy elhitetik néhány tv nézővel, de pont azok fognak a legjobban felháborodni a hatásvadászat miatt, akik érintettek a kérdésben.
ők is dolgozni akarnak és nem kérnek az mszp hitegetéséből. Volt rá 12 évük...
Nincsen elnyomva. Én is baloldali vagyok, de nem állítok ilyesmit.
A "sérülve vannak" kifejezés nagyon magyartalan, tudod-e? Pont a cigányok használják előszeretettel, legalább ne akarj hasonlítani rájuk.
Sokáig én se kaptam munkát, egy percig meg se fordult a fejembe, hogy azért mert xy vagyok.
Elköltöztem és lett munkám. ennyi ... nem több!
5: "Kirekesztés elég komoly a társadalom részéről, munkát nem kapnak. "
Na és miért nem kapnak?
Nem könnyű meggyőzni egy multit, hogy telepítsen gyártósort Mucsarögöcse-alsó mellé, ha az ott élőknek úgy van meg a 8 általános, hogy 4 első és 4 második, nem szokták meg a rendszerességet már az iskolában sem, hogy időben beérjenek, ott a munkára/tanulásra koncentráljanak, továbbá elfogadják egy vezető (iskolában tanár) utasításait.
Úgyhogy ha a probléma gyökerét keressük, az nem ott van, hogy szegények nem kapnak munkát.
Menjünk tovább: miért nem kapnak munkát? Mert nincsenek meg a szükséges képességeik, végzettségük és tudásuk a feladat ellátására.
Miért nincs, ha az iskolában megkapták ugyanazokat a lehetőségeket mint az átlag magyar gyerekek? Mert a családjuk, a környezetük nem arra ösztönzi őket, hogy tanuljanak és fejlődjenek. Na itt kell valamit tenni.
Na igen. Én is együtt ültem velük az iskolapadban, egy utcában laktunk, ugyanolyan ruhákban jártunk. A 70-es, 80-as években semmi megkülönböztetés nem volt közöttünk. Miért van az, hogy a volt osztálytársaim közül mindegyik jutott valahová: nem milliárdos vállalkozók, de átlag emberek: óvónő, tanár, bolti eladó, ügyintéző....
Miért pont a cigány osztálytársak nem vitték semmire, amikor a társadalomtól ugyanazt kapták?
A probléma forrása ott van a családban. Az, hogy mi kaptunk egy maflást (vagy az ígéretét, de következmény nélkül nem maradt) ha rosszul tanultunk, ha tiszteletlenek voltunk a tanárral, vagy ha lógtunk.
Akkor nem másban kell a hibát keresni, mástól várni a megoldást és a csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!