Mi a véleményetek arról az álláspontomról, hogy a nagykorúságot, ugyanúgy mint ahogy állítólag az USA-ban 21. -év betöltésétől kellene számítani, s nem a mai magyar gyakorlat szerint 16-18. -évtől?
én személy szerint a tankötelezettséget is 20-éves korig tolnám ki,de legalábbis 18-19-éves korig,mert szerintem nonszensz az a gyakorlat,hogy ma Magyarországon,a tankötelezettséget 16.-éves korig tartják fenn.
Én e nagykorúság megállapítását az egyén értelmi-szellemi-érzelmi érettségétől is függővé tenném,amit le lehet szűrni a viselkedésből,s a gondolkodási képességből,s ma már biztos vannak megfelelő módszerek arra,hogy ezt "vizsgálni"lehessen,mert tapasztalható az,hogy még sok 18-19.éves ember sem képes még a korának megfelelően gondolkodni,s viselkedni,s felelősséget vállalni!
Ahogy írtad is, valaki már 16 éves korára érett, felnőtt emberré válik, más meg 30-40 éves korára sem.
Valahol meg kell húzni a határt a törvényben, a 18 év a legelterjedtebb, szerintem megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!