Budapest teljesen átlagos európai nagyváros, nem?
Nagyon sokan fikázzák Budapestet, s igazából nem igazán értem, hogy miért.
Tény, hogy ez a város sem tökéletes, de a világon egyetlen hely sem az!
Ott van erre talán példának Berlin, ami a világ negyedik vezető országának a fővárosa, még sincs pénze arra, hogy megépítse az U55 és U5 metró összekötő szakaszát, ráadásul a város hihetetlenül el van adósodva.
Budapest szerintem sokat fejlődött 1990 óta, s semmivel sem jobb/rosszabb, mint az európai nagyvárosok, egyszerűen csak más. Budapest egyetlen hibája, hogy Magyarországon van, így a fizetések rosszabbak a nyugat-európai átlagnál.
Ti mit gondoltok?
Azt hogy gusztustalanul tele van kutyapiszokkal, hogy szerencsétlen csöves probléma 25 éve nincs megoldva, hogy nincs nyilvános WC sehol és ég az ember pofája, ha egy külföldi péntek este megkérdezi a belvárosban vagy bárhol hogy hol van WC. Nehogy már étterembe kelljen bekuncsorogni, hogy valaki a dolgát tudja végezni. Nevetséges!
Alapvető dolgok nincsenek megoldva a városban.
(Amúgy jó hely, szeretem összességében.)
Szerintem sem rosszabb, mint a környékbeli nagyvárosok.
Valamiben rosszabb, valamiben jobb. Szép város és a tömegközlekedés is jó a berlini vagy lisszaboni viszonyokhoz képest.
Párizsban, Londonban, Brüsszelben még nem jártam, de úgy hallottam az utóbbi időkben ezek is eléggé lecsúsztak, sok kerület teljesen elgettósodott, nagy a bűnözés.
Mellesleg Budapest és környéke az egyetlen része az országnak, ami még fejlődik. Lassan már a közép-magyarországi régió adja az ország gazdasági teljesítményének felét.
Dublin koszosabb, de vannak péntek.szombat este nyilvános wc-k felállítva.
London szerintem a legrosszabb...
Róma viszonylag normális, bár azért kosz ott is akad, és, ahogy le vannak grafitizve a metrók kívülről:D
Prága, vitt nálam mindent, nincs kosz, nincs csőves a helyi bkv-n, tiszta tömegközeledés, és nagyon kulturált. Hozzájuk képest kb. 10 évvel, de inkább 20-szal vagyunk elmaradva.
Szerintem Budapest egyáltalán nem olyan rossz.
Például Marseille, az elég gettós ,rossz a közbiztonság.Gyakorlatilag a francia Ózd vagy még rosszabb.
Párizs is csúszik lefelé.
Egyes olasz nagyvárosok még sokkal koszosabbak, mint Budapest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!