Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz egy olyan kormányun...

Mikor lesz egy olyan kormányunk akik végleg elzárják a "határontúli magyarok" pénzcsapját?

Figyelt kérdés

Engem kifejezetten felháborít hogy majdhogynem belőlünk élnek.

Ingyen iskola,ingyen tankönyv, magyar óvoda, magyar középiskola,magyar egyetem stb.

Utazási kedvezmény, többlet pont felvételinél,ösztöndíj stb..

Szomorú hogy sem a Fidesz sem az MSZP nem tett ilyen lépéseket. Kell a szavazat..azt hiszem ez az okuk rá.

Titeket nem idegesít hogy évtizedek óta egyfajta morális kötelességnek érzi a kormány hogy támogassa őket, na de mire fel?

2013. okt. 15. 13:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%
Nem lenne gond,ha itt is ugyanezeket a támogatásokat megkapnánk.De így,hogy mindig az jár a legsz.rabbul,aki itthon él,ez több,mint felháborító.A plusszpontról,még nem is hallottam így.. szörnyű.
2013. okt. 15. 13:23
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
Nekem nincs semmi gondom ezzel. Sokkal több pénz megy el sokkal inkább értelmetlen dongokra. Ha azokat a pénzeket megfogták, akkor majd szóba lehet hozni ezt is.
2013. okt. 15. 13:32
 3/17 A kérdező kommentje:

Hát igen..valóban szörnyű!

Persze semmibajom sincs velük...de ez a dolog egyre jobban generál valami gyűlölet félét az itthon élők körében.

Nemrég hallottam hogy Szlovákiában 70-150 EUR támogatást osztottak az OTP-n keresztül...iskolakezdési támogatás vagy mi volt.. Érdekes hogy erről semmi nincs a médiában:D

2013. okt. 15. 13:34
 4/17 A kérdező kommentje:

Időpont ma 13:32

Megértem.. nyilván nem tartozol abba a rétegbe akit érint ez a probléma.

2013. okt. 15. 13:35
 5/17 anonim ***** válasza:
58%
Annyira egy nyomorék vagy, "kedves" kérdező, hogy eszem ágában sincs kifejteni, hogy miért nincs igazad... pedig szívesen beszélgetek, de ez olyannyira mélyen ostoba gondolatmenet, hogy efelől vitázni is felháborít. Komolyan, miattad szégyenlem magam!
2013. okt. 15. 13:38
 6/17 anonim ***** válasza:

Az túlzás, hogy idegesít. Inkább az érdekel, hogy van-e valami koncepció mögötte kimondva vagy kimondatlanul. Pl.: autonóm területek, vagy gazdasági együttműködés terén.

Sokkal erősebb nyomást kellene gyakorolni a környező országokra, hogy szálljanak be a költségekbe, mert ez így nagyon nem fair.

2013. okt. 15. 13:39
 7/17 A kérdező kommentje:

# 5/6 Időpont ma 13:38

Nem vagyok nyomorék kedves válaszoló, de lehet hogy Te éppen abba a csoportba tartozol aki jó hasznot húz ebből.

Legalábbis ha tisztában lennél mindazzal amit ott megkapnak itt meg nem..biztosan nem ilyen sértő és sz-ar választ írnál.

Viszont ha él kint rokonod, evidens hogy kikéred magadnak az ilyen kérdést.

Nem kötelességünk támogatni őket, de kell..mert akkor nincs szavazat.

Úgy látom ott csupa olyan ember él,aki szereti ha hülyének nézik...

2013. okt. 15. 13:43
 8/17 anonim ***** válasza:
70%

Mert ez így helyes, kérdező.

Németország is adott állampolgárságot a békeszerződés miatt külföldre szakadt németeknek , illetve támogatja őket.

Ennek ez a rendje.

A határon túli magyarok is a nemzethez tartoznak.

Az anyaországnak kötelessége őket támogatni, hogy megőrizzék az indentitásukat, a nyelvüket, a kultúrájukat.

2013. okt. 15. 13:49
 9/17 A kérdező kommentje:

# 8/8 Időpont ma 13:49

Csak ne az én adómból és ne az én káromra.

Nem kötelesség, vagyis egy minimum szintig igen!

De iskolák egyebek már nem a minimum szintet jelentik.

Boldoguljanak ahogy tudnak..és ne élősködjenek.

2013. okt. 15. 13:51
 10/17 anonim ***** válasza:
27%

azért adnak nekik mindent, mert számítanak a szavazataikra, mert az itteni magyarok már eléggé kiismerték mondjuk a Fideszt, vagy az MSZP-t és társaikat, és inkább nem mennek el szavazni, de ők meg azt se tudják kb ki itt a miniszter, de mivel kapnak egy csomó mindent, ezért rájuk szavaznak.

Engem is zavar, h egyetemen kb semmi tudásra kaptak nyelvvizsgapontokat, meg ezért ők jutottak be az állami helyekre, miközben az én szüleim adóznak. És eszük ágában sincs 3 év alatt befejezni a sulit. Minimum 2-3 évet csúsznak. És ezt tapasztalatból mondom, mert nagyon sok ilyen emberkét ismerek, aki 26 évesen is állami finanszírozású egyetem van........

2013. okt. 15. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!