Miért van az hogy annyira igénytelenek az emberek, hogy egy szros Audi cégnek tapsolnak, mindenhol multik dolgoztatnak éhbérért, és az emberek semmit sem tesznek? Miért ennyire igénytelenek lelkileg az emberek?
A dolog összetettebb..
Ha hirtelen kivennéd a multikat a magyar gazdaságból és esetleg kiszakadsz az EU-ból, az külön-külön is az ország gazdasági végét jelentené.
Milyen munkát adnál annak a sok 100000 embernek, aki most ott dolgozik?
Mondjuk valahogy (nem tudom milyen pénzből., mert anélkül nem megy) teremtesz munkahelyet, ahol termelnek. Mit??
Mert azt k..rva gazdaságosan kéne csinálni, mert különben nem tudod eladni, ahhoz pedig megint fejlesztés, azaz sok pénz kellene.
És ha megtermeltél valamit, azt hol adod el? Mert az EU, ha nem vagy tagja olyan védővámokat tesz a kivülről érkezőkre, hogy azt már nem igazán lehet eladni.
És az a mostani vezérünk, aki ellene megy az EU-nak, ő kezdte el a csatlakozási tárgyalásokat, oda akart tartozni. Nagy pofon volt neki, hogy nem ő írhatta alá csatlakozási dokumentumot.
Meg emlékszel, hogy pózolt a Merci kecskeméti avatóján? Vagy az nem multi? És ráadásul semmi érdeme nem volt benne, hogy idejöttek, azt előtte már mások megtették, de úgy jártak mint ő az EU-val, nem avathattak.
A kétszínűséget piszkosul nem szeretem....
Az Audit hozott állást, olyanoknak is, akiknek eddig nem volt. Áttételesen, a beszállítókon keresztül még több embernek ad munkát. De abból, hogy az embereknek munkája van, és nem segélynyi pénzt visznek haza, abból az egész környék profitál, mert a fodrászhoz is gyakrabban mennek el, ahogy sonkát vagy gyümölcsöt is gyakrabban vesznek. Az egész környék profitál ebből.
Arra pedig kiváncsi lennék, hogy mi nálad az éhbér, mert az Audi relatíve jól is fizet. Mutass egy olyan céget, amely rendesen megfizeti a munkást...
Ma is újat tanultam: lelki igénytelenség az AUDI-nak dolgozni.:)))
Mi a tököm az a lelki igénytelenség??? :D
utolsónál a pont
dolgoztam kis magyar vállalkozásnál, és volt olyan, hogy két hétig kellett várni a fizetésre
dolgoztam kis magyar éjjel-nappaliban, de ott a szabadság csak papíron létezett, és a betegállománynak hírét sem hallották
ezeket próbálja meg a multi megcsinálni
ja meg sokszor a magyar kispórolja a munkaeszközöket is
ezt én is látom, hogy a német cégek meghajtják az embert itthon: aldi után átmentem a tescoba, és ott mondták a többiek, hogy nyugi, nem kell kapkodni(egy-két hónap eltelt így), bár az is igaz, hogy többet is fizetnek
Pont ugyanazért, amiért a fideszes elmúltnyócévezik, az mszp-s meg mutyizik, ahelyett, hogy elismerné mindkét oldal szimpatizánsai, hogy még az ő kedvencüknél is lehet JOBB! JOBB! JOBB! JOBB!
Ezek az emberek képtelenek a jobbra törekedni, inkább megállnak és veszekednek a többiekkel.
Sajnos M.o itt tart. Ezért IS mennek el az emberek külföldre
pedig ez a kérdés a multi vs magyar cég
és ha lehet választani akkor inkább a multi, vagy a multi szerűen működő magyar cég.
mert a multi bizony nem csalja el a tb-det, amit csak papíron fizet be utánad, aztán lesel, hogy évekig nem fizették a tb-det, és nincs biztosításod, meg fizetheted be saját magad visszamenőleg is, nem borítékba adja a pénzt (vagyis nem csal adót és áfát) nem késik a fizetéssel, kiadja a szabadságot, nem embertelen körülmények között dolgoztat, van munkavédelem, és még sorolhatnám
úgyhogy bizony nem a multik dolgoztatnak éhbérért, mert azok többsége az anyavállalat miatt tőkeerős, nincs cashflow problémája, hanem a csaló magyar válalkozó aki arra rendezkedett be, hogy mindenkit átb*sz, akit csak tud, államot, munkavállalót, beszállítót, megrendelőt, mindenkit, tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!