Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire számítasz az elkövetkezen...

Mire számítasz az elkövetkezendő néhány évben a sorsunkat és az életszínvonalunkat illetően?

Figyelt kérdés

A . Frankó lesz minden, pezsegni fogunk.

B . Helyre esznek mindent, kialakul.

C . Hosszú évekre elástuk magunkat, keserves.

D . Itt már csak a varázslat segít, a csoda.

E . Bombán ülünk és robbanni fog, az országnak vége, menekülj.

Milyen a politikai beállítottságod, és hányadik X ben jársz?

2009. nov. 9. 15:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
45%
Ne haragudj,de a Kelet-Európai országok családjai évszázadok óta úgy vállalnak gyermeket,hogy nekik talán már jobb lesz.Kitől várod hogy jobban élj,a német vagy az angol munkás termelje meg neked a jobblétet?Csak Mi 10 millióan tudunk magunknak jobb létet teremteni,de ahhoz az emberek szemléletének változnia kell,nem az számít hogy Ki a miniszterelnök,hanem az hogy a nép hajlandó-e keményen dolgozni a hazájáért,nagy küzdelem lesz de 25-30 év alatt lehet előrelépni.
2009. nov. 9. 16:13
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

utolsó: magunknak kell változtatni ez igaz. De a magyar nép(sőt a legtöbb másik nép is) bírka. A bírkákat meg tereli a juhász. A juhász a párt meg az elnök. A szar az, hogy 3-4féle domináns párt van aki több felé terel mindenkit, meg egymás ellen. Az embereket be lehet palizni ezerféle szarral. Amíg a kormány nem dönt úgy, hogy az embereket egységesen egyfelé tereli, a jó út felé, addig nem fogunk összeállni.

Persze még mindig itt a lehetősége egy polgárháborúnak, bár sok esélyt nem látok benne, hisz a legtöbb "keménylegény" csak a focipályán erősködik meg amikor a rendőröket kell dobálni.

2009. nov. 9. 16:20
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
Nézd Én 39 éves vagyok,és megdöbbenve nézek a mai fiatalokra,mindent azonnal akarnak másokban keresik a hibát.Nem értik hogy ahhoz hogy valaki boldoguljon az életben kemény kitartó munka kell.Tudom hogy felgyorsult a világ,de akkor is...
2009. nov. 9. 16:29
 14/26 anonim ***** válasza:
12%

C

20/L, jobbikos vagyok, de nem ringatom magam szép álmokba...sem a jobbik, sem a fidesz nem varázsló,csodatévő, ezt az országot pedig csoda nélkül nehéz lesz helyrerázni, akárki akármilyen politikával kerül az ország élére. Mindezek ellenére bízom abban, h a baloldal "eltűnésével" egy lassú, de érezhető javulási folyamat veszi majd kezdetét, és mire gyermekeim lesznek, már nem ilyen zord körülmények között kellesz élniük, mint nekem.

2009. nov. 9. 16:44
 15/26 A kérdező kommentje:

Ne haragudj,de a Kelet-Európai országok családjai évszázadok óta úgy vállalnak gyermeket

Te dolgozhatsz 3× ennyit is, azokkal a feltételekkel amik itt uralkodnak.

Bár mit is csinálsz, csak a külföldieket gazdagítod, és neked semmi hasznod belőle.

De azt se feledd hogy eddig a múltrendszerben születtek, termelték a javakat, akik nem annyira hajlamosak az elvándorlásra és valahogy elvoltak. Mára viszont már olyan szinten használnak ki bennünket hogy ha nem lesznek hatalmas változások akkor 6000000 koldus országa leszünk, és ne is reménykedj abba hogy egy fiatal aki látta hogy nem kell így élnie, az itt fog maradni ha csak egy esélye lesz is elmenni.

Az emberek egy jelentős része még , el sem tudja képzelni hogy lehetne 6-800 000 ret keresni egy átlagos embernek. Van sok ismerősöm és én is jó magam aki tudja, ahogy azt is hogy ez a mi gazdasági fejlettségünk mellett nem lehetséges. Viszont azt is hogy legalább 2-400000 kellene keresnünk.

A következő generáció pedig nem is fogja érteni hogy mit akarnak a magyarok a 100 000 kell, mikor 1000km és az 5-6× át kapják. Ennyire egyszerű, amikor a lehetőségek és a valóság ennyire el van torzulva, az soha nem fenntartható. Ahogy a gazdaságban sem lehet túl költeni, úgy a kozmopolita, irányzat felé haladó magyar fiatalokat sem lehet a határon megállítani, csak jövőképpel.

2009. nov. 9. 16:44
 16/26 anonim ***** válasza:
58%
Ahhoz hogy 150 ezer nettó bért kapjál,a munkaadódnak össz.355 ezerben! van.Ha csökkentjük az adókat vagy a járulékokat akkor meg nem lesz pénz szociális ellátásokra,egészségügyre stb.Ezért kell/ene/reformokat végrehajtani,pl.3200 önkormányzat helyett elég lenne 1000,vagy a kórházak és a Felsőoktatási intézmények felét bezárni stb.Ha ezt nem csináljuk meg akkor jelentősen nagyobb bért nem fog tudni fizetni a munkaadó a munkásának.
2009. nov. 9. 16:58
 17/26 A kérdező kommentje:

Nézd Én 39 éves vagyok,és megdöbbenve nézek a mai fiatalokra,mindent azonnal akarnak másokban keresik a hibát.Nem értik hogy ahhoz hogy valaki boldoguljon az életben kemény kitartó munka kell.Tudom hogy felgyorsult a világ,de akkor is...

Tudod én meg 40.

De a legnagyobb különbség kettőnk között, hogy én sokszor kerestem annyit ( igaz mindig külföldön)

Hogy hónapról hónapra, érezzem a változást és nem hosszú években gondolkodjak.

De mit is nevezel boldogulásnak? Egy lakást? Vagy egy autót? Nem értelek, ha van megfelelő jövedelmed akkor csak a bankba kell bemenni, és fizetni a részleteket. Milyen hosszú élet, kemény munka!

Csak menj át Ausztriába, 36 órás munkahét, 5-600 000 ért, amiből mindig marad a hó végére.

Minden oktatásunkat, szakmánkat elfogadnak, és németül sem kaland meg tanulni egy elfogadható szinten.

Ez az amit nem akarnak az idősebbek vagy akik nem éltek még nyugaton.

Elmennek és mi maradunk itt nyugdíj fedezet nélkül.

Illetve nem én mert én is megyek vissza dolgozni. 3 éve vagyok itthon és csak buktam, és elfecséreltem 3 évet az életemből. Sehová nem jutottam előre, mert itthon csak a tőke az isten, és a munka még a jó munka is csak jelentéktelen semmiség. Nincs meg becsülve anyagilag, és csak siránkoznak a magyarok hogy semmi nincs rendesen elvégezve, ha meg valakit találnak aki megbízható, és igényes a munkája, annak meg azt a befektetett + munkáját ami igényessé és pontossá teszi egyszerűen nem akarják megfizetni.

Egy halom kényszervállalkozó van, aki már az első percben tudja hogy amit vállalt az egy kalap szar lesz mert abból a pénzből csak az telik ki, de hát életbe kell maradni. Ebbe viszont én nem vagyok partner, inkább pá.

2009. nov. 9. 17:05
 18/26 anonim ***** válasza:
58%

"Ha csökkentjük az adókat vagy a járulékokat akkor meg nem lesz pénz szociális ellátásokra,egészségügyre "

itt kiegészíteném a sort pár fontos elemmel: nem lesz pénz a cigányok segílyére, a bkv tanácsadásaira-kielégítéseire és egyéb lopásokra.

magyarán tutira lehetne csökkenteni valamennyivel, mert nagyon sok pénz elfolyik zsebekbe, ha nem folyna el akkor vagy lehetne több pénz az orvosokra, tűzoltókra, oktatásra, stb, vagy kevesebb lenne az adó.

2009. nov. 9. 17:05
 19/26 anonim ***** válasza:
12%

E.

Jobbik,

23/F

2009. nov. 9. 17:06
 20/26 A kérdező kommentje:

Ahhoz hogy 150 ezer nettó bért kapjál,a munkaadódnak össz.355 ezerben! van.Ha csökkentjük az adókat vagy a járulékokat akkor meg nem lesz pénz szociális

Gyerekek, 2-3000 milliárd amit csak a kedvezményezett multik kivisznek.

Ennek a nagy része az elfecsérelt mezőgazdaságon alapuló, üzlet struktúrák viszik el kedvezménybe.

Ennek a nagy részét csak szabályzással és az adók általános alkalmazásával belehetne X elni.

Ha megszűnnének a verseny előnyeik, akkor további adózói kör szélesedése indulhatna meg.

Ha megfelelő protekcionista gazdálkodás működne, és az ellátó rendszereinket is felül vizsgálnánk, akkor nem lenne szoc katasztrófa sem, és lehetne az adókat is csökkenteni.

De valahogy az az érzésem hogy ezt nem akarják a nagyjaink mert nem ebben érdekeltek.

3 éve 1800€ volt a fizum, legális bejelentet munkával de nem emlékszem mennyi volt a befizetés utánam.

Kb 40% . Ha a felét megkeresném nem mennék sehová.(persze hivatalosan)

2009. nov. 9. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!