Miért nem veszik észre a Jobbikot támogatók, hogy az egész retorikájuk a populizmusra épít?
Akkor kérlek vezess be engem, mint oktalan leendő Jobbik szavazót abba, hogy melyik másik lehetőséget kellene választanom a kínálatból...
Mert - habár nem követem napi szinten a politikával kapcsolatos híradásokat - úgy tűnik ellenségkép meg populizmus mindegyik pártnál van, csak éppen az első oldalanként más és más.
Az egész magyar politika egy populista buborék.
Szerinted ami Bajnai csinált most az mi?
De még csak felvállalni sem merte, amikor kiderült hogy visszás a helyzet.
Állítólag ő a reális gazdasági politikai vonulatot képviseli (dehogy képviseli...), ehelyett bedobott egy besült gyáva populista labdát a tömegbe, amit az vissza dobott az orrába. Innentől kezdve őt hogyan vegyük komolyan?
Az Mszp maga a demagóg szocilista populizmus, bár velük az a baj hogy ők csak beszélnek a kis ember felemeléséről, miközben a gazdagokat, multikat támogatják ezekkel szemben.
Tudod mi a tuti példa?
Horváth Csaba választás előtti ingyen Bkv-ja.
Megtehették volna mert vagy 20 évig ők voltak Pest urai, erre valahogy mégis csak pont a választások környékén tudták volna megcsinálni (de hogy tudták volna, max kitalálták volna hogy ingyenessé teszik a hontalanoknak... elvégre arra már rálehetne fogni hogy hát igen ingyenes lett a bkv, csak nem mindenkinek hanem azoknak akiknek addig is az volt)
Itt egy Jobbik amit lehetne populistának hívni, én inkább úgy mondanám hogy egy nagy réteg igényét demonstrálja a parlamentben.
Mert sok olyan "jobber" van mint mi kint a valós világban, de valahogy a parlamentben egyáltalán nem voltunk bent ezidáig.
Ők azt képviselik amit ez a nagy réteg akar.
De igazából róluk akkor lehetne véleményt mondani ha már lettek volna kormányon.
És az amit ti hisztek róluk, az valóban megvalósíthatatlan.
Amit a Jobbik valóban akar azt megtehetné minden nehézség nélkül ha lenne egy 2/3-uk, de még egy reál többséggel is sok jó dolgot lehetne csinálni.
Helyi önkormányzati külsős szakértőként elmondom a kedves kérdezőnek, hogy településünkön több jobbikos programot elindítottunk és működik.
- a város mélyszegény, cigányok által lakott területén gazdálkodást indítottunk el, a megtermelt javakat az iskola konyhája használja el, a cigányok dolgoznak, fizetést kapnak, a környék megszépült
- 2 iskola felújításához hozzá vettünk napelemes rendszert, a villamosáram fogyasztás fele lett
- olcsóbbá tettük és kibővítettük a tömegközlekedésünket, így már 30%-kal többen járnak busszal, autó helyett.
Ezek a jobbik programjában is megtalálhatók, ha nem is ennyire konkrétan, de alapjaiban.
Ez csak 3 példa, és biztos hogy van még sok más is, ami működne. Azt én is elismerem, hogy vannak olyan részek ami nem biztos hogy most működne, de ha már legalább a fele működőképes és van pozitív hatása, akkor az már egész jó.
Ja tényleg! Most már MSZP, LMP, miegyéb támogató lettem. Ők nem populisták ám. És a mi fő, van politikai "tudásuk"! Úgy az már mindjárt más. Nem kreálnak ellenségképet (patás Orbán, Orsós, a náci Jobbik), csupa talpig becsületes ember. Nem kisebb személyiségek, mint Dopeman, libás Bajnai, az utolérhetetlen Gyurcsány Böszme Ferenc fémjelzik a különféle baloldali pártformációkat. Igen, a politika nagymesterei.
Valóban, ne is törődjünk a Jobbik által felvetett problémákkal, amivel nem utolsósorban a vidéki (és városi) lakosság milliói is szembesülnek. Söpörjünk mindent a szőnyeg alá.
Majd meglátjuk, a Jobbik egy törvényes párt, bárkinek joga van rá szavazni. Nincsenek illúzióim, ők is emberek, politikusok, de ez a paletta, erről lehet választani. A többiek már "bizonyítottak".
"csak kár,hogy megvalósíthatatlan"
Nem tudtam hogy lehetetlen ezért megcsináltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!