Elmondaná valaki hogy konkrétan mi a baj az EU-val?
Két dolog az, hogy általában mi a baj az Eu-val, és nekünk mi a bajunk vele.
Nekünk semmi, Orbán Viktornak és szűk csapatának van vele baja, mert nem engedi szabadon szárnyalni a fantáziáját és cselekvését. Igaz, ezt nekünk kéne korlátozni, de mi nem tesszük.
Általában pedig a baj egy ellentmondásból következik. Rendkívül heterogén gazdaságú társaság érdekei rendkívül eltérnek. Ezért mind mást akar, ami az egyiknek jó, a másiknak nem. Ugyanakkor az Eu egyik legfőbb elve az egyenjogúság, vagyis minden tagállamnak vétójoga van, ezért a szabályozók akkor is nagyon nehezen születnek meg, ha igazából mindenkinek sürgős lenne. Ezen felül az Eu vezetői is emberek, hatalmi érdekekkel, hibákkal, amelyek felerősítik az előbbi ellentmondást. Jó módszer a problémák kezelésére még nem született. A legfontosabb eszköz, a kohéziós és felzárkóztatási alap is rosszul működik, lásd Görögország és sok más állam példáját, köztük bennünket.
Mi a baj vele?
Hogy politikai unió is és nem csak gazdasági unió.
Az egész EU egy szociálliberális unió.
Nem hozhatunk akármilyen törvényeket, hanem csak olyanokat, amelyek az EU-val is harmonizálnak.
Azaz eszmerendszer mely domináns az EU-ban , végül teljesen elfogja pusztítani ezt a kontinenst, de ne legyen igazam.
"Elmondaná valaki hogy konkrétan mi a baj az EU-val?"
Semmi.
Az, hogy valakinek baja van vele, még nem jelenti azt, hogy a többségnek is!
Akinek baja van vele, annak meg az a baja, hogy az EU bizonyos demokratikus alapelvek betartását kéri számon, tehát nem tud úgy diktatúrát építeni, ahogyan szeretne. Ennyi a baj az EU-val.
"Az egész EU egy szociálliberális unió."
Az EU parlamentben jobboldali többség van, nem tudom, milyen szoclib unióról beszélsz. Előbb tán tájékozódj!
"Az EU parlamentben jobboldali többség van, nem tudom, milyen szoclib unióról beszélsz. Előbb tán tájékozódj!"
Milyen jobboldaliakról beszélsz?
Eu meg a jobboldal.Egy vicc, max kamu jobboldal.
Olyan "jobboldaliakkal" van tele, mint Viviane Reding.Az meg annyira jobboldali, mint én kínai.
Kedves 7.
Én Ausztriából származom , ott nőttem fel.
Tudom milyen az igazi jobboldal.
Tudod ki volt jobboldali?Jörg Haider!
Egy jobboldali sosem fél, kimondja a kimondhatatlant , bírálja a bírálhatatlant.Kimondja az igazságot ködösítés , mindenféle hülye politikai korrektség nélkül.
ÖVP , Fidesz , CDU.Ezek nem jobboldaliak ,hanem szájkaratésok , szélhámosok.
Egy jobboldali sosem pusztítja az országát.
"Sokkal több pénzt kapunk mint amit befizetünk."
Na látod! Ez az alapvető baj, hogy akkora agymosó ereje van, hogy még ezt is elhiteti veled.
Kedves 8!
Hát pontosan erről beszéltem. Annyira jobbra tolódtunk, hogy a szélsőjobbot tekintjük jobboldalnak. De persze, mint mindig, most is a világ téved és nekünk magyaroknak van igazunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!