Miért ne? Miért de?
"azt hogy elveszik a földet már egy útépítés metró egyebek miatt is megteszik."
Így van, de a kisajátításnak törvényi feltételei vannak. Azért, mert állítólag olaj van a földed alatt, nem sajátíthatja ki az állam. Pláne nem kártalanítás nélkül.
"elvileg az édesvizet is államosítani akarják.. hmm na vajon miért? csak nem azért mert utána elakarják venni az emberkétől és maximum aranyárért árulni mint most az olajat."
Kívánom, hogy ne érd meg azokat az időket, amikor aranyárban lesz a víz. Egyrészt azért, mert még az ellenségeimnek sem kívánnám, hogy szomjan haljanak, másrészt azért, mert akkor is habzó szájjal szidnád a privatizációt, hogy lám, azért ilyen drága a víz, mert privatizálva van. Hát nem. Hanem azért, mert kevés van belőle. Az állam is csak látszólag tudná ingyen vagy olcsón adni. A hatósági ár és a piaci ár közötti különbözetet adóban fizetnéd meg, meg minőségi romlásban. Akár olajról, akár vízről, akár áramról és gázról van szó, a nyomott hatósági ár csak látszólag éri meg jobban, mint a piaci ár.
És ismétlem, az unokáinknak nem azért nem lesz elegendő vizük, mert addigra a gonoszok privatizálni fogják, hanem azért, mert most úgy pazaroljuk a vizet, mintha muszáj lenne. Nem zárjuk el rendesen a csapot, hogy csak a legprofánabb példát említsem, és bele sem gondolunk, hogy ha három másodpercenként kicseppen belőle nagyjából 1 mm^3 víz, az egyetlen nap alatt, egyetlen csapon kb. 1 centiliter vizet jelent. Ha ezt felszorzod annyi csapra, amennyi a házadban van, meg felszorzod egy hétre, egy hónapra, egy évre, tíz évre, akkor kapsz egy elég szép képet arról, hogy mennyi víz csöpög el teljesen feleslegesen. És ha ez még mindig nem volt elég, elmondom azt is, hogy miért hagyod csöpögni a csapot: azért, mert állambácsitól olcsón kapod a vizet. Ha egy köbméter víz ötezer forintba kerülne, bizony meggondolnád, hogy biztosan hagyni akarod-e, hogy csöpögjenek a csapok.
"utolsó te most kinek magyarázod ezt én ezzel teljesen tisztában vagyok."
Annak magyarázok, akitől idézek. Ha nincs a válaszomban idézet, az a kérdezőnek szól; ha van, akkor annak, akitől az idézett mondat származik.
XD gondoltam leesik a költői kérdés de hát tévedtem XD
biztos zavart hogy nem bólogatok mint a környezeted
Én úgy tudom, hogy ami a főd alatt van, azaz államé.
Lehet hogy eladták, valami magáncégnek, de akkor hivatkozni kell az első pontra.
Nem értem, mitől olyan hihetetlen, hogy a kitermelési költségek összemérhetőek a kitermelt olaj és földgáz árával.
De ha egyszer mégis meg fogja érni, akkor sem lesz esélye az államnak arra, hogy külső segítség nélkül kitermelje. Ma már nem úgy megy, mint a szoci korban, ide külső befektető kell, aki az irdatlan berüházást pénzeli. (A stadionépítés ehhez képest aprópénz, ha már szóba került.) A befektető pedig bolond lenne nem részesedni a termelt haszonból.
az azért elég komoly hogy ennyire nem ér semmit illetve hogy nem foglalkoznak vele aztán jön valaki messzi tájról az meg nektek nem nekem jó lesz
persze értem hogy nincs csak aztán nehogy másnak legyen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!