Szerintetek hol a hatát a patrióta a nacionalista és a soviniszta között?
Nem a balinkelt google értelmezésre vagyok kíváncsi mert az ismerem, hanem a szubjektív véleményekre és az azokban fellelhető eltérésekre.
Így kérek minden hozzászólót hogy a politikai hovatartozását is tüntesse fel?
A sovinizmus amikor másik európai nemzetet , más európai embert utálsz.
Ez mindenképpen elítélendő, szerintem.
A nacionalizmus ,meg a patriotizmus ugyanazt jelenti, csak a szó más.
A nacionalizmus, a hazaszeretetet jelenti, elkötelezettséget a haza iránt, tradíciók ápolását...stb
Persze a nacionalizmus egyfajta védelmi mechanizmus is lehet , valami ellen.Akár háború , vagy bármiféle olyan dolog ellen, amely az országot, népet, kultúránkat veszélyezteti.
Jobboldali vagyok, de Magyarországon nem szavazhatok, sajnos nem is lehetek magyar állampolgár.
A határ a mások fölé emelkedés.
A sovinizmussal vádolt, magát nacionalistának nevező réteg pedig már régen átlépte.
(Politikailag: jobber vagyok, de az átlag jobbikost nagyon nem komálom.)
A nacionalista nemzeti érzelműt jelent. Ez nemzeti identitás kérdése, hogy van-e az illetőnek (el tudja-e határolni a saját nemzetét a többitől, meg tudja-e határozni a nemzete mibenlétét) vagy nincs, és ha van, akkor saját nemzetállamában gyakorolja-e, vagy nem. Utóbbiakat nem szoktuk nacionalistának nevezni, hanem jellemzően ők a "balosok".
A sovinizmus azt jelenti, hogy valaki a saját nemzetét, etnikumát más nemzetek, etnikumok fölé helyezi, utóbbiakat negatív megkülönböztetésben részesíti, vagy legalábbis ezt szorgalmazza.
A patriotizmus szerintem földrajzilag értelmezendő, vagyis a patrióta egy adott terület, falu, város, ország érdekeit helyezi előtérbe.
Petrióta= "Ez az én hazám és megvédem."
Nacionalista= "Ez az én hazám és nemzetem, és kell országoknak létezni.
Sovinisza= "Az én hazámnál és nemzetemnél nincs nagyobb, ez a legnagyobb, ez az egy nemzet ami tiszta."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!