Miért pont csak a hús áfáját akarja csökkenteni a kormány?
Lázár János bejelentette, dolgoznak azon, hogy januártól 10 % alá csökkenjen a sertés- és baromfihús áfája. Mondjuk már azt se értem, hogy a marhahúsé vagy a halé miért nem, azt meg még kevésbé, hogy miért nem az élelmiszerek széles körére terjesztenék ki az alacsony áfát, ahogy ez a világon mindenütt van. De ha már minden áron csak egy szűkebb körre akarják, akkor miért nem az egészségesebb élelmiszereket vonják ide (gyümölcs, zöldség, tejtermékek)?
Szerintem is ki kellene terjeszteni az élelmiszerekre sőt a gyerekneveléshez összefüggő termékekre is.
10% ban reális is lehetne.
Illetve a szolgáltatások áfa ja is lemehetne 20% ra.
A jellemzően import termékeké meg fel 30% ra.
Gondolom megy a törlesztés Csányi felé, az uzsorás afférért cserébe.
Nem látom, hogy miféle gyakorlati jelentősége van ezen intézkedésnek önmagában. A népen nem segít és a reklámozása is többe fájna mint maga az intézkedés.
"Miért pont csak a hús áfáját akarja csökkenteni a kormány?"
Mit is mondott Csányi, amikor eladta az OTP részvényeit? Csodák nincsenek...
A gabonabiznisz az igazi ÁFA csalás,meg a tej.(persze a hús is,leleményes a nép)
Trafiknál haszonkulcsnövelés.
Zenélő farm után Áfa csökkentés.
Így megy ez.
Különben miért várták meg,hogy előbb tönkre menjen pl.Pápai hús?
Megy az osztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!