Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki látta az Elíziumi című...

Aki látta az Elíziumi című filmet, az mennyire tartja valósnak a jövőre nézve vagy mennyire látja a tendenciákban az irányát?

Figyelt kérdés

2013. szept. 6. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát elképzelhető,bár nem ilyen formában de hasonlóban...
2013. szept. 6. 11:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Szerintem az lesz a fő eltérés hogy nem az űrben lesz az Elízium. Sokkal inkább ahogy ma kialakultak már a gazdag negyedek egyszerűen teljesen elfognak szeparálódni és teljesen más világot alkotnak. De a tendencia az teljesen megegyező. A neoliberalizmus szülte ezt a helyzetet és a globalizmus pontosan azokat a lapokat osztotta ami lehetővé teszi. Paradigma váltás előtt áll a világ és most válik el ebben a néhány évben hogy mi felé haladunk.

Vagy kijózanodik a nagytőke az opportunizmus alkoholizmusából, és egy élhető fenntartható, békés világban élhetünk mi és a következő generációk.

Vagy a már maga alól kizabált fogyasztást még jobban kizabálva a vadkapitalizmus felé indul, leépítve minden szoc vívmányt és emberi értéket, hatalmas munkanélküliséget és bűnözést teremtve. Ez az Elíziumi sors ami nyomán a felső 5% zsírba lesz, a közép lepusztul, a polgárháborúk és a villongások lázadások hétköznapivá válnak.

2013. szept. 6. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, éljen a világkommunizmus!

Egyébként mi a liberalizmus, neoliberalizmus és a globalizmus? Tudod-e?

2013. szept. 6. 13:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Brazíliában és még jó néhány dél-amerikai országban ez már kvázi megvalósult helyzet. Ott a gettók nem a szegényeket különítik el, hanem a szupergazdagokat védik drótkerítéssel meg géppuskafészkekkel.

Amúgy szerintem az Elíziumnak nem egy jövőképet mutat be, hanem USA jelenlegi bevándorlási politikáját kritizálja.

2013. szept. 6. 13:03
 5/6 anonim ***** válasza:

nagyon jól mondja az utolsó kérdező itt meg is nézheted egy ilyen szupergazdag napját:

[link]

Szerintem ez borzalmas, örülök is, hogy ezt nekem már nem nagyon kell megélnem bár a küszöbön van nemsokára már itt Európában is trendi lesz, ahogy megnézed a sok gettót...

2013. szept. 6. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
2013. szept. 6. 13:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!