Aki látta az Elíziumi című filmet, az mennyire tartja valósnak a jövőre nézve vagy mennyire látja a tendenciákban az irányát?
Szerintem az lesz a fő eltérés hogy nem az űrben lesz az Elízium. Sokkal inkább ahogy ma kialakultak már a gazdag negyedek egyszerűen teljesen elfognak szeparálódni és teljesen más világot alkotnak. De a tendencia az teljesen megegyező. A neoliberalizmus szülte ezt a helyzetet és a globalizmus pontosan azokat a lapokat osztotta ami lehetővé teszi. Paradigma váltás előtt áll a világ és most válik el ebben a néhány évben hogy mi felé haladunk.
Vagy kijózanodik a nagytőke az opportunizmus alkoholizmusából, és egy élhető fenntartható, békés világban élhetünk mi és a következő generációk.
Vagy a már maga alól kizabált fogyasztást még jobban kizabálva a vadkapitalizmus felé indul, leépítve minden szoc vívmányt és emberi értéket, hatalmas munkanélküliséget és bűnözést teremtve. Ez az Elíziumi sors ami nyomán a felső 5% zsírba lesz, a közép lepusztul, a polgárháborúk és a villongások lázadások hétköznapivá válnak.
Kérdező, éljen a világkommunizmus!
Egyébként mi a liberalizmus, neoliberalizmus és a globalizmus? Tudod-e?
Brazíliában és még jó néhány dél-amerikai országban ez már kvázi megvalósult helyzet. Ott a gettók nem a szegényeket különítik el, hanem a szupergazdagokat védik drótkerítéssel meg géppuskafészkekkel.
Amúgy szerintem az Elíziumnak nem egy jövőképet mutat be, hanem USA jelenlegi bevándorlási politikáját kritizálja.
nagyon jól mondja az utolsó kérdező itt meg is nézheted egy ilyen szupergazdag napját:
Szerintem ez borzalmas, örülök is, hogy ezt nekem már nem nagyon kell megélnem bár a küszöbön van nemsokára már itt Európában is trendi lesz, ahogy megnézed a sok gettót...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!