Mit gondoltok az első bécsi döntésről?
Figyelt kérdés
Ma van az 1938. november 2-án megszületett első bécsi döntés 71-edik évfordulója. Ennek értelmében Magyarország német-olasz döntőbíráskodás nyomán, Anglia és Franciaország hallgatólagos beleegyezésével mintegy 12 000 négyzetkilométernyi területet kapott vissza Csehszlovákiától, 88 százalékban magyar nemzetiségű lakossággal. Szerintem ez lett volna az igazságos határvonal a magyarok és a szlovákok között, a két nép közötti tartós kibékülés alapjául szolgálhatott volna. Kár, hogy nem maradt tartós ez a rendezés. Más, hogyan vélekedik róla?2009. nov. 2. 11:33
1/5 anonim válasza:
kibékülés biztos nem lett volna, hisz a szlovákok még ennél is többet akartak
igazságosnak igazságos lett volna
3/5 cynic válasza:
Szerintem igazságosan húzták meg a határokat, a magyar lakosság arányát figyelembe véve.
4/5 anonim válasza:
Szerintem is igazságos volt, de megbékélést nem hozott volna, mindkét fél többet akart volna utána is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!