Miért ennyire tehetségtelenek ezek a magyar politikusok? Ki lehetne a követhető példa?
# 10 voltam
Bajnai nekem is szimpatikus, de ne felejtsük el, hogy az ország bizonyos része igencsak elutasítja, ami egy politikai vezetönél nem müködik. Tartok töle, hogy a legtöbb ember számára nem éppen karizmatikus figura. (Kádár szelleme kísért...)
Egy extrémebb példa, szerintem Gyurcsány is jó vezetö lehetne, ha más néven, és arccal indulna...igy kizárt, és nem is tartom jónak, hogy színen van. Én a fenti két embert nem gondolom klasszikus értelemben korruptnak, mármint nem az az érzésem, hogy saját maguk számára gyüjtenek pénzt, inkább a klienseknek, szövetségeseknek (ez bizonyos értelemben amerikában is létezö mechanizmus). Persze adataim nekem sincsenek. Arra akarok kilyukadni, hogy ez láthatoan nem elégséges, hogy sikeres legyen egy csúcspolitikus, még ha ebben a kerdésben a jobbak közé tartozik is. Talán hiányzott az 'erö' - ami paradox módon Orbánnak megvan, csak éppen.
Szóval egyetlen fecske nem(nagyon ritkán) csinál nyarat, ha miniszterelnöknek hívják akkor sem. Az emberi csoportoknak saját dinamikájuk van, és elég nagy a tehetetlenségük. A politikusok egy társadalmi csoport amibenbizonyos normák,játékszabályok uralkodnak. Kérdés, hogy tényleg annyival rosszabbak lennének, mint a többi társadalmi csoport...?
(GYK-s kérdés "elloptam egy netbook-ot a munkahelyemröl, le tudják nyomozni?" a válaszolók közül csak én fejeztem ki a kételyeimet- de én németországban éltem, biztos azért...)
Az ilyen tisztulási folyamatok szerintem csak fokozatosan mennek végbe, az, hogy egy uj elit rögtön finn erkölcsi színvonalon éljen, ilyen csak álomvilágban van...
A szavazók is elég lassan tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!