9-es!
Azzal nem lenne gond, ha belőlük faragnának embert, engem az jobban zavar, hogy belőlem akarnának cigányt faragni...nem baj egy év alatt engem már b&sznak át..én csak a kicsiket féltem...
Nyilván nem a bicskázás vagy zsebelés helyes módozatait és a kukázás során megszerezhető élelem tápértékét fogják tanítani, hanem azt, hogy honnan jöttek, mi a történelmük, mi alkotja a kultúrájukat stb..
Attól, hogy megtudja egy gyerek, hogy mi az a cigányzene még nem hiszem hogy egyből az óra után kedvet is kap majd lelopni a tanár kerekét!
Rómáról is sokat tanultunk, mégsem lett egyikünk sem gladiátor.
De ha már fenyegető és szerintem félelmetes dolgot kellene találnom a magyar oktatás újdonságai közt, nekem a kötelező hittan-erkölcstan ennél ezerszer inkább az.
De, az eredeti cigány kultúra szinte kiveszett.
A mai cigányok pont az ellentétei a régi tradicionális cigány kultúrának.
Az eredeti kultúrában a lányokat keményen fogták,erkölcsösen nevelték, nem mászkálhatott az utcán férfi nélkül ,nem öltözködhetett akárhogy.
Ezzel szemben a mai cigány lányok és nők, olyanok, mint egy prostituált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!