Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz már vége az állandó...

Mikor lesz már vége az állandó gyűlölködésnek?

Figyelt kérdés

Komolyan már lassan ciki megértőnek lenni. Ha vannak romániai magyar rokonaim és értük sírok, az trendi, de ha vannak romániai román barátaim, akikkel pont egy ottani magyar szúrt ki és őket védem, akkor már hazaáruló vagyok. Mindkettőre volt példa :)

Próbáltátok már a politikát egy hétköznapi szlovák ember szemszögéből nézni? Amikor az itthoni jobbosok azt ordítják, hogy "öregebb vagyok, mint Szlovákia és túl is fogom élni" meg szidják az anyanyelvüket, meg egyéb dolgok? Ha csak kiejtem ezt valahol, rögtön mindenki azt hiszi, hogy tagadom a szlovák kormány ballépéseit és magyarellenes vagyok. Pedig nem erről van szó, egyszerűen csak emberbarát vagyok. És nem csak a magyar embereké.

Van a közelben egy kínai étterem, nagyon jól főznek. Imádom. De ezt sem mondhatom sehol, mert akkor jönnek, hogy jaj a kínaiak ellepik az országot. És rögtön azt hiszik, hogy a magyar termelőket, nem sajnálom. De igen, elismerem a problémát, de ettől még nem fogom utálni a kínaiakat.

Engem úgy szidnak néha ezekért, mint az útszéli szajhát. Voltam már "naiv hülye liba" és a kedvencem: "ballibsi" ismeritek? :) eddigi tapasztalataim alapján definiálom a szót. Tehát ballibsi mindenki, aki kínai étterembe jár, román barátai vannak, elismeri, hogy a szlovák egy létező nemzet, és nincs baja a melegekkel (na ez már ultra ballibsi, mert ugye "azért tart itt a világ, mert a fiataloknak manapság mindent szabad")

2013. aug. 22. 00:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
na tessék, erről beszéltem. hol mondtam azt, hogy semmit se számít a nemzetem? azt is megértem, hogy vannak rossz tapasztalatok. Akik balhézni akarnak inkább a szomszédban teszik, mint otthon, de ne általánosítsunk már egy egész országra.
2013. aug. 22. 12:04
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Örülök Kérdező, hogy van még gondolkozó ember ezen az oldalon. Igen, a legnagyobb baj az, hogy utál mindenki mindenkit, hajtogatja a saját igazát, kompromisszumot meg senki sem akar kötni.
2013. aug. 22. 13:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A #8-as válaszon lehet megismerni a gyűlölködés folyamatát. Oka a felszínesség. A tanító néni elkezd másképp viselkedni valakivel. Fel sem merül, miért. Az lényegtelen, azt nem akarjuk észrevenni, mert kellemetlen. A végén még kiderülhet, hogy közünk van az okhoz. A másképpen viselkedést is szépen kiszínezzük, összemossuk. A tanító néni nem ad ok nélkül ötöst a nulla tudásra. Legfeljebb észreveszi, hogy nehezebben megy a gyereknek. És tudja, hogy ha ma nem foglakozik vele plusz öt percet, akkor a jövő hónapban már az egész óra is kevés lesz. És a fene essen a tanító nénibe, ez egy olyan, aki azt szeretné, ha minden diákja sikeres lenne valamennyire. Akivel kevesebb foglakozás is elég, annak ad önálló munkát, akinek meg nem elég azzal foglalkozik - felszínesen nézve a többi rovására, valójában a többi érdekében. Hogy a gyerek a 10. héten is akarjon kicsikét még tanulni, és ne a szomszédja lábát rugdossa unalmában, mert már rég elveszítette a fonalat.

Jó ám a hasonlat. Valóban ezt jelenti a "külön foglakozás", a "többet foglalkozás". Mert nem vagyunk egyformák. Meg persze vannak buta, vagy elfogult tanító nénik is. Ekkor őket kell megrendszabályozni, nem a gyereket.

2013. aug. 22. 14:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Miért van az, hogyha adott egy település, ahol többségben vannak azok akiket nem szabad gyűlölni (hívjuk őket romáknak), agyonverik az idős embereket? Nekik mikor szól valaki, hogy ne gyűlölködjenek? Ne jöjjön senki azzal, hogy ők azért csinálják ezt mert éhesek, vagy mert hátrányos helyzetűek. Ezek egyike sem adhat okot senkinek arra, hogy megöljön egy embert...ja, és meg is kínozzák. Nekik mikor írsz kedves kérdező? Ha leállítanák magukat, az ország máris egy nyugodtabb hely lenne.
2013. aug. 22. 19:49
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerintem lejött az írásomból, hogy senkitől sem szeretem az elvakult gyűlölködést így ez az időseket verő romákra is vonatkozik. Ugyanúgy, ahogy azokra, akik általánosítanak, és minden romát egy kalap alá vesznek. Az én szememben az egyik nem különb a másiknál.
2013. aug. 22. 21:35
 16/19 anonim ***** válasza:

10-ből találsz 1-et.

nem is szabad egy kalap alá venni.

2013. aug. 23. 10:23
 17/19 anonim ***** válasza:

#14-nek. Azért van, hogy nem szabad gyűlölni, mert az nem vezet sehová. Nem érdemes gyűlölni a gyilkost se. Hanem megvizsgálni tettét, és hathatósan fellépni, hogy még egyszer ne tehesse meg. Erre is sokféle eszköz van, nem csak a börtön. A börtön a gyermeteg ostoba gyűlölködők eszköze.

Te kevered a fogalmakat. Ha tiltva érzed, hogy egy gyilkos romát gyűlölhess, benned a baj. Egyfelől mert tiltva érzed, másfelől mert nem megoldani akarod a problémát, csak pótcselekvésként gyűlölni. Nem tudom, próbáltál-e már munka nélkül, kilátások nélkül, unalmas sivár életet élni tartósan. Amikor tudod, hogy esélyed nincs a munkára, a normális életre. Amikor - ha nem is gyűlölnek - undorral fordulnak el tőled, és ez jól látható. Próbáld ki! Úgy három hét múlva (az ezredik lesajnáló, lenéző, mocsoknak tekintő pillantás után) majd megkérdezem, hogy érzed magad. Ha csak fele olyan választ adsz, mint ezek a romák, akkor rosszabb vagy náluk. Ők már évek óta élnek így, és csak kétszer rosszabbak nálad. Ez bizony nehéz ügy, és még nehezebben oldható meg. Annyi bizonyos, hogy a gyűlölködés elhagyásával kell kezdeni. Közben pedig gondolkodhatunk, mi legyen a következő lépés.

2013. aug. 23. 15:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Ui. Aki azon kezd el vitatkozni, hogy ki kezdje a gyűlölködés abbahagyását, vesztett. Senki nem fogja kezdeni.
2013. aug. 23. 15:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Valami mindig történik, amin az emberek össze kapnak, állandó béke sosem lesz!
2013. aug. 23. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!