A cigányokra mennyire jellemző a fajgyűlölet? Többségük kedveli a magyarokat?
Én nem szeretnék álltalánosítani. Sok roma ismerősöm van akik jók, becsületesek de ez a többségre nem igaz.
Még, hogy rasszisták e? Egy töbségük bizony az.
Sokszor találkoztam olyannal, hogy valakit le büdös, g*ci magyaroztak és hogyha ugyszólt visza , hogy cigány vagy valami már le rasszistászták, hogy cigánygyülölő. Akkor most, hogy van ez? A romák már bármit mondhatnak, csinálhatnak egy magyar származásuval, de forditva már nem.
Az a legnagyobb baj hogy ők a kisebbség és már azt hiszik bármit megtehetnek.
Eléggé!
Jobban megveti a magyarokat a lusta, lejmolós, antiszociális réteg mint fordítva.
"Többségük kedveli a magyarokat?"
Az ellentétek kölcsönösek, és ezt is embere válogatja.
De megjegyzem, hogy a mai cigányok jelentős része magyar apa és roma anya gyereke, vagy fordítva.
Baracsi Attila.:
A rasszizmus,az "hála Istennek"nem csak a fehér ember betegsége,s ezt pont cigányok közt tanultam meg,a szituáció elég furcsa volt.
A kórházban ahol kezeltek,voltak néger,és ázsiai orvosok,az egyik osztályvezető doki egy arab származású orvos volt.
Behoztak egy roma asszonyt,akinek súlyos sérülése volt,mert másik nemzettársa,s azok családtagjai verték péppé a lábát.
A néger származású doki,mint ahogy azt kell,át akarta venni a beteget(mellesleg szólva a beteg sem volt az a kimondottan világos bőrszínű roma),Elkezdett hisztizni,hogy az őhozzá ne merjen érni,ő fehér orvost akar. Én először ledöbbentem,mert addig azt hittem,hogy a rasszizmus az csak és kizárólag a fehérekre jellemző,de amikor a családtagok is kifakadtak,hogy itt mit keresnek színesbőrűek,már nem bírtam ki röhögés nélkül. Kaptam is hideget-meleget,mikor a nő fia egy kigyúrt kopasz nagydarab agyontetovált,szintén nem éppen világos bőrű,kimondottan gengszter kinézetű alak rámrivallt,nyomdafestéket nem tűrő szavakat használva,csak annyit tettem hozzá,hogy végre megnyugodhatok afelől,hogy a rasszizmus,az nem csak a fehér ember betegsége!
Baracsi Attila.:
Az is érdekes,ha ne adj Isten,egy nem roma származású esetleg súlyosan bántalmaz,vagy esetleg megöl egy romát,akkor szinte mindjárt legalábbis felmerül a nyomozás és esetleg még a bírósági tárgyalás,vagy már a bírói ítéletben a rasszista indíttatás lehetősége,de én még egyszer sem hallottam olyat,hogy romákat,rasszista indíttatású bűncselekmény(ek) kapcsán elítéltek volna,vagy romák által nem romák sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények okán valaha is felmerült volna a vizsgálatok keretében a rasszista indíttatás lehetősége.
Ez alapján az is felmerülhet sok naív emberben,hogy csak kizárólag a magyarokra lehet jellemző a rasszimus,a fajgyűlölet,a másik oldal esetében,ez még csak elméletben sem merülhet fel,ebben még sajnos a média is hibás,mert azt sugallja,hogy a romák a szegény elnyomott,kirekesztett,hátrányos helyzetű népréteg,míg míg a másik oldal mindenért felelős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!