Magyarországon miért van liberalizmus annak ellenére, hogy jobboldali párt kormányoz gyakorlatilag tejhatalommal?
A pozitív diszkrimináció óriási mértékeket ölt...
Ez semmit nem változott , a szociálliberálisok idején is így volt.
De, vannak más dolgok is...
Magyarországon még soha nem volt liberalizmus és még soha nem volt egy liberális párt sem.
Ami eddig futott esetleg ilyen néven, annak SEMMI KÖZE a valódi liberális gondolkodáshoz, kormányzáshoz.
Ez a jobboldali kormány nem sok érdemi változtatást csinált.
Én sokkal többet vártam tőlük.
Lényegében kifényesítette az MSZP ürülékét.
Innen látszik, hogy a szart is el lehet adni, hogyha kifényesíted.
Persze, volt pár érdekes véleményük , elszólásuk ,de ez mind csak szájkarate.
"Ez a jobboldali kormány nem sok érdemi változtatást csinált.
Én sokkal többet vártam tőlük."
Ezzel abszolút nem vagy egyedül.
"Lényegében kifényesítette az MSZP ürülékét.
Innen látszik, hogy a szart is el lehet adni, hogyha kifényesíted."
Nem véletlenül szokták III. Gyurcsány kormánynak gúnyolni azt, ami már 3 éve megy.
"Persze, volt pár érdekes véleményük , elszólásuk ,de ez mind csak szájkarate."
Ja.
Egy párt, ami államosít, komoly "mutyitörténelme" van, a létező összes helyen próbálja aláásni a jogállamiságot és aminek az egyéni szabadság huszadrangú dolog, minden csak nem liberális.
És szerintem a pozitív diszkrimináció még csak nem is feltétlenül liberális találmány. Mi inkább azt preferáljuk, ha az állam nem szól bele indokolatlanul semmibe és nem akar társadalmi mérnököset játszani, csak hagyja a dolgokat folyni.
Hogy lenne baloldali a Fidesz?
A baloldali gazdaságpolitika a gazdasági egyenlőtlenségek csökkentésére törekszik, a jobboldali meg a már amúgy is gazdagok helyzetbe hozására. A Fidesz tehát egyértelműen jobboldali gazdaságpolitikát visz (és mondok jobbat: az MSZP is azt vitt). A baloldali társadalompolitika a hagyományos intézményrendszerek szerepét igyekszik csökkenteni - pl. az egyházakét -, a jobbosok pedig inkább támaszkodnak rájuk. A Fidesz, hogy mást ne mondjak, az egész vidéki közoktatást egyházi kézbe adta, és politikusai rendszeresen összekeverik a szószéket a parlamenti ülésteremmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!