Mi az oka annak, hogy a mai fiataloknak nincs "kalandvágya" Magyarországon élni, szerencsét próbálni? Miért ilyen búskomor, gyűlölködő a mentalitásuk a 80-as évek fiataljaihoz képest?
Láttam a TV-ben egy műsort, ahol olyan Fidesz-tagok beszélgettek, akik a 80-as évek közepén voltak a huszas éveik elején, és mondta az egyik, hogy ő 86-ban diszidált Nyugatra, de amikor rendszerváltás lett, akkor rögtön hazajött, mert mégiscsak ez a hazája, és izgalmas kalandvággyal töltötte el, hogy szerencsét próbálhat immár demokratizálódott, lehetőséggel teli hazájában. Ezután ők is ledöbbenve taglalták, hogy a mai fiatalok hozzájuk képest, miért ilyen komorak, kalandellenesek, lusták, hogy számukra csak az számít, hogy kimenjenek Londonba valami tűrhető munkát végezni, aztán minden le van sz*rva.
Én se értem, hogy mitől van ez a nagy hangulatváltás a két generáció között. A műsorban beszélő emberek a komor, elnyomó kommunizmusban nőttek fel, a mai fiatalok pedig egy demokráciában, mégis ők látják az életet szomorúbbnak, világnézetük korlátolt, félelmetesen egyszerű, hazafiasságtól mentes.
Ti mit gondoltok erről?
Azóta elég sokat "romlott" a helyzet.
A rendszerváltás után sokan azért jöttek haza, mert reménykedtek, hogy változás lesz.
Most a helyzet bármennyire is szépítik csapnivalóan sz*r.
Ezért mennek el az emberek.
Ha lenne egy nagy változás, megint jönnének vissza.
Az ilyen "fidesz-tagok beszélgettek"-et meg hagyjuk, annyi ostobaságok össze tudnak hordani, hogy az valami hihetetlen...
A műsor egyoldalú és manipulatív volt.
A fiatalok nevében pedig kikérem magamnak, hogy gyűlölködőek vagyunk.
Szerintem azért elég nagy kaland kimenni külföldre manapság.
Azt pedig, hogy miért lett ilyen depresszív a mai fiatalság szerintem egyértelmű, ha kimész az utcára és körülnézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!