Miért veszik sértésnek a monoki cigányok a szociális kártyát? Én nagyon örülnék, ha kapnék, nem tiltakoznék.
Látod, ilyen a demokrácia meg az egenlőség.
Te egyenlő vagy vele. Ő meg még nálad is egyenlőbb. ;)
Sajnos, az a baj, hogy ez a szociális kártya többet árt, mint használ... :-[
Ezzel most azt érik el, hogy a monoki cigányok bevásárolnak a kártyára és féláron eladják (elkótyavetyélik) a megvett cuccokat, így csinálnak majd belőle készpénzt!
Vagy a boltosok fogják 40-50%-on kifizetni a kártyán levő pénzeket...
Mondjuk, azt sem értem, ha valakinek villanyszámlára, fűtőanyagra kellene a pénz, azt miért kényszerítik, hogy lisztet és cukrot vegyen a pénzéből, ha kell neki, ha nem?!...
én a kérdezőnek írnám,, hogy a te keményen megdolgozott pénzed utáni adóból kap majdnem ugyanannyit mint te.
na ez hol fair?
21.02:na látod ezt mondják nekik is,azok,akiknek céljuk,hogy hőbörögjenek.
Csupán az a probléma,ha eddig is tüzelőre,meg számlafizetésre költötték volna,akkor nem lenne most nem kellene bevezetni.
Tudod az ok-okozat közt mindig van összefüggés.Mégha a magadfajtád ezt próbálja is tagadni.
„Sajnos, az a baj, hogy ez a szociális kártya többet árt, mint használ... :-[„
Egyszerűen felfoghatatlan a számomra az antidemokratikus felfogásod!
De miért is, antidemokratikus?
Mert ha valaki, megdolgozik a pénzéért és elissza, bár társadalmilag ez sem helyes, az ő pénze.
Viszont amikor mások adóiból, kapja az „ingyen pénzt” hogy tudjon enni, akkor hagy legyen már beleszólása. Egyszerű a megoldás, menjen el dolgozni és a saját pénzéből ihat amennyit akar.
Persze érdekes hogy aki kaját vesz azt nem zavarja.
Sérti a döntéshozatal jogát. Meghatározza, hogy melyik boltban mit vásárolhat, ez által megalázó helyzetbe is hozza a segélyezettet.
Az államnak joga van ellenőrizni bizonyos mértékig a segély felhasználását, de ilyen mélységben beleszólni nincs joga.
Na ne röhögtess!
Amíg állam bácsinak nem okoz problémát,hogy beleszóljon abba,hogy kinek akarom elajándékozni azt a földet,amiért megdolgoztam,amíg az nem sérti az önrendelkezést,hogy a műszaki osztály beleszólhat hová és hogyan építheted saját pénzből a házadat,addig ne legyen már probléma,hogy a kvázi semmiért adott pénz mire költhetik.
Egyébként meg nem muszáj szégyenkezni.Nem kötelező segélyt kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!