Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek miért van az,...

Szerintetek miért van az, hogy a keresztények többsége jobboldali beállítottságú? A szegény ember oldalán soha nem állt jobboldali kormány.

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a rendszerváltás előtti néhány évtizedben nem nézték jó szemmel ha az "elvtársak", vagy családtagjai templomba jártak, de a vallás gyakorlása (főleg mások számára)nem volt tiltott, tehát nem indokolható elnyomással.
2013. aug. 7. 11:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ne keverj össze nem tartozó fogalmakat. A vallás, a politikai szemlélet és a vagyon három független dolog. Mindháromra igaz, hogy van sok ember, aki egyiknek, vagy másiknak részes, a harmadiknak/másodiknak nem.

A kereszténységet - mint vallásos tudatot - az ember többnyire otthonról hozza, esetleg feldolgozhatatlan nagy trauma miatt menekül bele. Ettől lehet jobb és baloldali (ha ez ma egyáltalán jelent még valamit), vagyonos és szegény. A jobboldaliak között is vannak nem keresztények bőven, és közöttük is akadnak gazdagok és szegények. Az sem igaz, hogy a szegények általában keresztények, vagy a gazdagok azok.

Abban pedig tévedsz, hogy az elvtársak nem nézték jó szemmel. A tévedésed az, hogy általában elvtársazol. Volt jó sok,aki nem nézte jó szemmel. És volt jó sok, aki maga is járt templomba. Akkoriban az emberek zöme e kettőt simán össze tudta egyeztetni. És ahol (településen) olyan volt a párttitkár, ott az emberek tudták, hogyan kell konspirálni, és meg is tették. Nem tekintették különösebben említésre méltónak, az élet velejárójának vették. És természetesen akadtak, nagyvárosokban többen, akik erre ráfáztak, "jóindulatú" szomszéd feljelentette őket, vagy más módon jártak rosszul. Itt is azonban én a szomszédban több hibát látok, mint az elvtársban. Neki az volt a dolga, a szomszédnak nem.

2013. aug. 7. 12:02
 12/25 anonim ***** válasza:

Én meg azt nem értem, hogy miért kell feltétlenül kereszténynek lennie egy jobboldali embernek.

Másrészt meg azt nem értem, hogy miért nem lehet már végre befejezni ezt a jobb-bal csoportosítást.

2013. aug. 7. 12:04
 13/25 anonim ***** válasza:

"Ez olyan, mint a történelem tanárok. Amelyik egy kicsit is elhivatott, mind jobboldali."

Én meg azt vettem észre, hogy általában ilyen gulyásnemzetiszocializmust vallanak. :D

2013. aug. 7. 12:06
 14/25 anonim ***** válasza:

A fidesz kormány alatt Mo szinte kettéoszlott. Szinte megszünt a középréteg. Az emberek 10%-a gazdag 90%-uk szegény. Most akkor hagyuk a szarba ezeket az embereket vagy inkább adjunk nekik munkát. Meg Mo.-on egykulcsos adórendszert bevezetni az igazi féregség. És nem azért mondom ezt mert szegény vagyok. Az átlag felett élek csak tudom hogy élnek egyesek. De a legnagyobb gond a cigánysággal van de nem az összessel, hanem azokkal akik ingyenélők és bűnözők. Ha ezt a problémát megszüntetnénk máris több száz milliárdal nőne az államkassza évente.

Ajánlom neked nézd ezt meg:

https://www.youtube.com/watch?v=7BET_vrBcKM

Ezek közül mivel nem értesz egyet?

2013. aug. 7. 12:12
 15/25 A kérdező kommentje:

Jaj, neee már másodszor külditek nekem a Vona 16 pontját. Remélem az egyszerű emberek sem veszik be a jobbikos maszlagot...Egy demokratikus államban nincs helye egy antidemokratikus pártnak.

No, de a jobbikosokon kívül mindenkinek köszönöm a válaszát. Azt hiszem a kérdésemre adandó válasz alapját a 6-os válaszolta meg (számomra) leg érthetőbben. Mégegyszer köszönöm.

2013. aug. 7. 12:22
 16/25 anonim ***** válasza:

Egyébként, hogyha a gyakorlatot nézzük, akkor a katolikus Egyháznak az ideális társadalomképe külsőleg inkább a szocializmushoz hasonlított (XIII. Leo: Rerum Novarum, XI. Pius: Quadragesimo anno). Csak nem volt osztályharc, és nem volt egyházellenes, hanem nemzeti és vallásos. Hivatásrendiség volt a neve, ha jól tudom. Ld.:

[link]

2013. aug. 7. 12:36
 17/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, te reménytelenül agyatlan vagy.
2013. aug. 7. 12:43
 18/25 anonim ***** válasza:
Mert a vallás a nép ópiuma, mi? Te kis komcsi. Egyébként létezett keresztény szocializmus.
2013. aug. 7. 12:51
 19/25 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy te így gondolod, de olyan emberektől szeretek tanulni, akik értik is, hogy miről beszélnek. Szerintem Latinoloquus-tól te is tanulhatnál. Olvasd csak a válaszait!
2013. aug. 7. 12:52
 20/25 anonim ***** válasza:

"Szerintetek miért van az, hogy a keresztények többsége jobboldali beállítottságú? A szegény ember oldalán soha nem állt jobboldali kormány."

Ha már itt tartunk, azt is hozzátehetted volna, hogy baloldali sem.

Egyébként honnan vetted azt, hogy aki keresztény csak jobboldali, vagy (náci) lehet? Van erre valami statisztikád?

2013. aug. 7. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!