Farkasházy Tivadar miért kizárólag baloldali politikusokat és közéleti személyiségeket hívott meg Balatonszárszóra?
Például többek között Heller Ágnes, Paul Lendvai, Konrád György, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon. (De egy sor más baloldali politikus is, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Kuncze Gábor, Heller Ágnes, Kovács László.)
Így milyen "vitát" lehet tartani?
Továbbá miért nyilatkozott úgy, hogy "esze ágában sincs" a Soli Deo Gloria egykori rendezvényeit esetlegesen feleleveníteni - túl azon, hogy nincs is meg hozzá a kvalitása -, de mégis miért ez a szóhasználat, "esze ágában sincs"?
Nem ez a jó hozzáállás.
"A vonaton két híres rabbi utazik. Az órák múlnak, de ők nem váltanak egyetlen szót sem. Útitársuk - akit ingerel a hallgatás - megszólal:
- Engedjék meg: önök mindketten híres talmudisták. Azt reméltem, hogy utazás közben érdekes eszmecserének leszek a tanúja, de önök szóba sem állnak egymással!
- Nézze - mosolyodik el az egyikük -, ő egy bölcs rabbi, és én is egy bölcs rabbi vagyok. Ő mindent tud, és én is tudok mindent. Miért kellene egymással beszélgetnünk?"
Amikor csak azonos álláspontot képviselők szerepelnek egy helyen, az nem eredményez álláspontokat, érveket ütköztető, a látókört tágító, a közeledést elősegítő vitákat, az nem visz előre semmiben.
De az is érdekesség, hogy olyanok beszélnek a "demokrácia útjáról való letérésről", akik maguk az elmúlt rendszer felépítői, megtartói, vagy támogatói voltak, illetve amely rendezvénynek megszervezője, Farkasházy Tivadar a komplett jobboldali sajtót is kitiltotta - nem csak a jobboldali politikusokat és közéleti személyiségeket, írókat, színészeket, tanárokat, közgazdászokat.
Számára ami a baloldalon túl van, annak nem létezik. Legszívesebben legalábbis ezt várná el.
És emellett már csak pont a mondat végére, hogy az Indexet is kitiltotta később, amely maróan, de tényszerűen írt róla, hogy a legtöbb kommunista a Parlamenten és az MSZP kongresszusán túl itt van jelen most Magyarországon. Egy kommunista ne kérje ki magának, ha ekként megnevezik.
Az pedig, hogy a "nem tetsző" cikkek íróit kitiltja, már tényleg nagyon beszédes.
A balatonszárszói találkozó a rendszerváltáskor még nem így indult. Értelmiségiek találkozója és eszmecseréje volt. Ez most egy közönséges MSZP-s kampányrendezvény volt így.
Így még rendben is van. De akkor ne tartson jogfolytonosságot (XII. szárszói találkozó), mert nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!