Bevezetik a monoki polgármester által "kitalált" szociális kártyát?
Monokon igen,másutt nem.A sok "okos" jogvédő már felemelte a szavát ellene:Alkotmányellenes,törvényellenes stb.
Ha rajtam múlna,csak az lehetne jogvédő,akit köteleznek arra,hogy félévig fogadjon be a házába egy ilyen családot.Adjon nekik enni,inni,a lakásért cserébe pedig tartsák rendbe a háza környékét!És félévig nem rakhatja ki őket az utcára!
Ha majd disznóól lesz a házában,eltűnik minden értéke,utána meggondolná,hogy milyen véleményt mondjon a "jogokról."
Most könnyű nekik "igazságot" osztani,és mindig a bűnözőket védeni.
Egyszerű, menjen, próbálják ki Monokon, és ha a tapsztalatok őket igazolják, a válasz egyértelmű, önmagért beszél.
És időközben lehet folyamatosan korrigálgatni...
DE ki KELL próbálni!
Annyira azért nem gázol bele személyiségi jogokba...
Valahogy úgyis megoldják, hogy lehessen vele üzletelni..
Én egyébként támogatom az ötletet, és nem értem, hogy egyes embereknek miért habzik a szájuk emiatt.Eleve a segélynek csak a 60%-a megy a kártyára, a többit megkapják készpénzben.Ráadásul szerintem lett volna idejük bizonyítani, hogy ők milyen jól beosztják a segélyüket..
A tévében mondta egy nénike, hogy szerinte ebből csak annak lesz haszna, aki gyártja a kártyákat..hát tényleg hatalmas haszon lesz legyártani pár műanyag lapocskát.
Én a következőt látom:
Eddig fogta az ember a segélyt, elment a kricsmibe, beszórta a játékgépbe meg elitta.
Mostantól meg kell beiktatni a egy plusz kört, bemegy a boltba, vesz valamit, amit elad kp-ért, aztán megy be a kricsmibe és onnan ua.
Ebből nekem az jön le, hogy a boltos jól jár, a kocsmáros meg rosszul, mert mire az ember odaér hozzá, már lesz valamennyi veszteség az eredeti összegből. Az ember gyereke meg tök ugyanott van, mint eddig. Erre megy ez a nagy szájtépés??? Ez "megoldás"? Mire? Hol? :)
Na ha nagyon "igazságos" akarok lenni, akkor két előnye mégis van a dolognak:
1, Monokon olcsóbb lesz az alapvető élelmiszer, ha van kp-d, mert megveheted majd okosba a segélyezettektől. Így a segély egy része visszakerül azokhoz, akik dolgoznak, és befizették az adót, amiből a segély is van.
2, A segélyezettek megtanulnak kereskedni, számolni, beosztani, tehát élelmesebbek, tanultabbak lesznek. :D :D :D
Nyilván nem tökéletes megoldás a szociális kártya, de még mindig jobb, mint a semmi. Egy szenvedélybeteg annál nehezebben szabadul meg a szenvedélyétől, minél könnyebben tud hódolni neki. A szociális kártya megbonyolítja a dolgát ezen a téren. Amíg levásárolja a rajta található összeget, és megpróbálja értékesíteni az így szerzett árut, addig legalább lesz alkalma meggondolni a dolgot. Ráadásul, élesebben is fog szembesülni ezentúl a ténnyel, hogy a társadalom nem nézi jó szemmel azt az életmódot, amit folytat.
Ugyanígy, megnehezíti az uzsorások dolgát is ez a megoldás. Nem teszi lehetetlenné, hogy beszedjék a pénzeket, csak megnehezíti. De ennyi elég ahhoz, hogy vissza húzódjanak. A Vám- és Pénzügyőrség sem teszi lehetetlenné a drogkereskedelmet, csak visszaszorítja. Ez viszont bőven elég a létjogosultságához.
De van egy harmadik előnye is a kártyának. Segít kifehéríteni a gazdaságot. A szociális támogatás címén kiutalt pénzek ugyanis ilyetén formán csak az ellenőrzött keretek között működő gazdasági aktorokhoz kerülhetnek az első fordulóban legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!