Bajnai Gordon mivel bizonyította szakértelmét 2009-ben, mikor kinevezték a "szakértőinek" nevezett új MSZP-SZDSZ kormány élére?
2008 gazdasági miniszter - eredmény?
2007 önkormányzati és területfejlesztési miniszter - eredmény? (iskola bezárások, eladósítás ? )
2006 fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos: Felügyelte az uniós pénzek elosztását?
2005 a frissen privatizált Budapest Airport Zrt. első elnöke
11/11. Bajnai alatt NEM volt brutális megszorítás, az az elmúlt 3 év eredménye. A Fidesz miatt van annyi szegény ember. Nőtt a munkanélküliség, az alacsonyabb jövedelműek 10-15.000.- Ft-tal kevesebbet visznek haza, mint Bajnai idején.
Bajnai jól kezelte a válságot. Ezt nem csak a külföld, hanem egy őszinte pillanatában még Orbán is elismerte.
Matolcsy pedig párthű, de nem biztos, hogy jó politikát folytat. Egy-két év múlva fog kiderülni, hogy használt vagy ártott a gazdaságnak.
Nekem is van papírom, hogy közgazdász vagyok, akkor most egyben szakértő is vagyok? :P
Szóljatok ha lesz üresedés a Nemzeti Bank élén...
Akkoriban már csak MSZP volt, úgy tudom, az SZDSZ elhagyta a süllyedő hajót és ők maguk is elsüllyedtek.
Bajnai csak egy átlagos közgazdász, nincs benne semmi extra.
Nincs kiemelkedő teljesítménye és nincsenek eget rengető sikerei, akár a menedzseri akár a politikai pályafutását tekintve.
Nem nagyon tudta kezelni a társadalmi problémákat sem.
13/11!Bajnai alatt nem volt megszorítás???
Nem fizetik ki idén a 13. havi nyugdíj második részét, 2010-től teljesen eltörlik.
A közszféra 13. havi juttatását eltörlik.
A közszférában két évre rögzítik a nominális bruttó kifizetéseket.
2012-től több lépésben 62-ről 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt.
A 2010-es nyugdíjkorrekciót elhalasztják.
10 százalékponttal csökkentik a táppénzt.
A családi pótlék összegét két évre rögzítik mai értéken.
Két évre csökkentik a gyes és a gyed időtartamát.
23-ról 20 évre csökkentik a családi pótlék jogosultsági határát
Július 1-től felfüggesztik a lakástámogatási rendszert.
5 százalékponttal csökkentik a minimálbér kétszereséig a munkaadói terheket.
Az szja 18 százalékos adókulcsához tartozó sávhatárt kitolják 1,9 millióig.
25 százalékra nő az áfa.
18 százalékos áfa lesz a tejtermékeken, a pékárun és a távhőn.
A jövedéki adó 2009-ben átlagosan 5-6 százalékkal emelkedik.
2011-től megszűntetik a gáz- és távhőár-támogatást, addig is csökkentik .
2010 decemberéig megmarad a magánszemélyek különadója.
2010-től megszűnik a tételes eho.
Az adóalap mértéke összbruttósítás lesz 2010-ben.
Ez mi volt pajtás????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!