Tegnap volt Kádár halálának évfordulója. Miért lehet olyan népszerű még 24 év után is?
A szocializmus pont akkor ért véget amikor a legjobb volt.
Volt létbiztonság, közbiztonság.Jogbiztonság az nem annyira,de ez akkor senkit nem érdekelt.
Mert akkor volt mindenkinek munkája, megélhetése. Fel tudták tisztességesen nevelni a gyerekeiket, ingyen iskoláztathatták, mehettek üdülni a Szakszervezeti üdülőbe, akár külföldre is.
Nemcsak az öregek, de a mi 40 évesek is emlékeznek még erre.
A 60-as évek közepétől pedig az ideológia senkit nem érdekelt.
Utolsó: szerintem kb. egykorúak lehetünk, de rosszul fogod fel, rossz szemszögből közelíted meg... hidd el, Kádár piskóta Orbánhoz képest. Persze a szemszög megint más.
Szerintem korrektül leírta mindenki. A mostani szavazók jó része abban a Kádár-rendszerben élt, ami már enyhébb volt, így hát csak a "jó" dolgok maradtak. Egyébként maga az eszme soha nem lesz "követendő", vagy elismerendő... így biztosan nem amiatt.
"Utolsó: szerintem kb. egykorúak lehetünk, de rosszul fogod fel, rossz szemszögből közelíted meg... hidd el, Kádár piskóta Orbánhoz képest. Persze a szemszög megint más."
Orbán mást nem csinál, csak folytatja amit az MSZP megkezdett. Megszorít. Mást nem lehet tenni. Hiába mutogat ujjal most az MSZP, meg püföli az asztalt, maximum annyi kifogásuk lehet, hogy a Fidesz nem ezt ígérte... mert ugyan ki lenne olyan zakkant, aki adóemelés ígéretével akar választást nyerni. Akárki kerülne kormányra ezt csinálná. Maximum más ideológiai színezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!