A baloldali, balliberális szavazók nagy része ateista?
"Van két ismerősöm,aki igazi jobbikos szavazó,mindkettő ateista."
Két fő. Ezt nevezem reprezentatív mintának!
"Az idős embereket akiket ismerek, mind maszoposak és minden vasárnap a templomban gubbasztanak."
Ez se túl reprezentatív.
Ha szám szerint esetleg nem is lenne a liberálisok nagy része ateista, szerintem "hajlamosabbak" rá.
Miért?
Az egész liberális felfogás abból indul ki, hogy nincs felettem igazi hatalom, én vagyok, én alakítom a saját életemet a többiekkel együttműködve és én döntöm el, hogy nekem mi a jó és mi nem.
Ha elfogadom, hogy van egy természetfeletti lény, aki megszab bizonyos korlátokat, valamint, hogy vannak földi képviselői, akkor elfogadom, hogy ő mondja meg, hogy mi a jó és mi nem jó és azt kell tennem, amit ez a természetfeletti lény akar, hogy tegyek. Az ő szabályai, erkölcsi útmutatásai lesznek az irányadóak és ahhoz fogok igazodni. A végére nem liberális leszek, hanem olyan ember, aki arról próbál meggyőzni másokat és saját magát, hogy a természetfeletti tanításai szerint kell élni, máshogyan nem helyes.
Ezért tartom én az összes vallást rossz dolognak, mert gyakorlatilag megfosztja az embert a szabadságától. Ahogyan a keresztények szolgasorban élőknek látják a szcientológusokat, mikor azok otthagyják a családjukat, hogy Xenut keressék valami hajón, úgy ugyanígy átvert embereknek látom én a keresztényeket, mikor a templomban a kis nyugdíjukat dobálják a mise elengedhetetlen kellékeként körbejáró tálkába az idős, néha menni alig bíró nénik.
Ezen felesleges vitázni,ez bizonyított dolog,hogy az átlag jobbikos szavazók jó fele ateista.
Két embert emeltem ki főleg,mert egyik amúgy jó barátom,de tudnék mondani legalább még meló helyemről is 5 gyereket,akik állandóan istent szidják,ha valami nem megy éppen nekik,de azért jobbikot támogatják választásokon,közben halvány lila gőzük nincs arról,hogy mi pártjuknak az igazi programja.Életükben nem olvasták még végig pártjuk pontjait,de hőbörögni azt tudnak,aki nem a jobbikot támogatja.
Sokan csak azért szavaznak a jobbikra,mert a többi pártban csalódtak,meg maximum a cigányellenesség miatt stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!