A pártállami korszak politikusai voltak pimaszabbak vagy a maiak?
Nekem nyilvánvaló, hogy a maiak, de kíváncsi vagyok, más hogy látja. A pártállamiak jövedelme sokkal kevésbé haladta meg az átlagot, mint a maiaké, nem szereztek vagyonokat, nem sajátították ki a maguk és a bandájuk számára a nemzeti vagyont, és összességében sokkal szerényebben éltek. Voltak persze bizonyos kiváltságaik, amik az akkori elosztási rendszeren keresztül illeték meg őket (jobb lakás, kocsi, pár egyéb természetbeni juttatás), de ezek messze eltörpülnek a mai maffia- és oligarchapolitikusok jövedelmei mellett.
Példaként említeném Biszku Bélát, akit ma a havi 200 valahány ezer forintos nyugdíjáért illik köpködni. De hol van ez attól, amit a maiak lenyúlnak, kisajátítanak maguknak?
# 13
Fejtsd ki bővebben kérlek.
Tudtommal egy olyan fiatal suttyó mondta ezt, aki maga több százezer forintot keres és nincs semmire gondja. Nem volt semmi szövegkörnyezetből való kiemelés. Rá is kérdeztek: "Maga szerint akkor ma Magyarországon meg lehet élni 47 ezer forintból? Szerintem igen, meg lehet." K..va nagy pofátlanság egy milliomos "köz"szolgától ilyent hallani.
"Tudtommal egy olyan fiatal suttyó mondta ezt, aki maga több százezer forintot keres és nincs semmire gondja. Nem volt semmi szövegkörnyezetből való kiemelés. Rá is kérdeztek: "Maga szerint akkor ma Magyarországon meg lehet élni 47 ezer forintból? Szerintem igen, meg lehet." K..va nagy pofátlanság egy milliomos "köz"szolgától ilyent hallani."
Arról volt szó, hogy a harminc valahány ezer forintos segély helyett, ha közmunkán van akkor 47 ezret fog kapni és itt került szóba, hogy ha valaki 30 ezerből eddig úgy meg tudott élni (c kategóriás magyarok), hogy semmi baja nem volt belőle, akkor most 47-ből is meg fognak tudni.
#16: Azért órisái elvi különbség van a segély és a közmunka-bér között. A segély egy alanyi jogon járó juttatás, nem az a célja, hogy valaki abból megéljen. A közmunka viszont munkaviszony, és mellette nem lehet az embernek egyéb keresete, tehát az valóban munkabér, és tényleg fedeznie kellene a megélhetést.
Amúgy az egész közmunka probgram engem kísértetiesen emlékeztet az átkosban létező "gyáron belüli munkanélküliség"-re, ahol értelmetlen munkáért fizettek minimális összeget embereknek azért, hogy:
1. Javuljon a munkanélküli statisztika
2. Addíg se üljön otthon és gondolkozzon
3. KMK-sok is benyomhatók legyenek vhova
Az ilyes státuszok persze csak veszteséget termeltek, ahogy a közmunkások sem fognak valszeg nívódíjat kapni semelyik produkciójukért (ami ennyi pénzért amúgy teljesen jogos is).
Ezt ki gondolja, hogy csak a cigányokat érinti?
Én bárhol jártam, cigány közmunkásokat még soha nem láttam, csak fehéreket, akik rá voltak szorulva a segélyre, mert konkrétan semmilyen más lehetőségük nem volt a munkára; és így persze csak ők dolgoztak.
A cigányok szerintem ettől függetlenül is kapnak istentelen mennyiségű pénzt.
Ha pedig tényleg ez volt a Fidesz célja, hogy kifogják a "Jobbik" vitorlájából a szelet, akkor nagyon visszafelé sült el a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!