Nem lenne jó, ha általános és középiskolában mindenki tanulna honvédelmet, villanyszerelést, autószerelést és főzést, valamint drasztikusan megemelnék a matematika, fizika, kémia és biológia órák számát és színvonalát?
"Mindenki azt elenzi amihez nem ért . Egy kőzgazdász a matekot mig egy mérnők az éneket vagy egy metál énekes az erkőlcstant."
Jajj, édes jó szőröm, dehogy... :D Ez nagyon nem így van :D
Én bölcsész vagyok, az alapvető dolgokon kívül már alig emlékszem valamire a matematikából, nyilván nem értek hozzá már annyira, mégse ellenzem :D Hülye lennék ellenezni :D Ahogy a biológiát se ellenzem, a fizikát se, meg a kémiát se.
(esetedben a hangsúlyosabb nyelvtanoktatást se ellenezném!)
"Érdekes, hogy a bátyám matekból nem egy zseni, sőt, egyáltalán nem, nem ment egyetemre, mégis baromi jó programozó. Ebből nekem lejött, hogy az egyetem is csak azért van javarészt, hogy baromságokkal kelljen foglalkoznod, aminek sokszor köze sincs ahhoz, amit tanulni szeretnél."
Azt ugye tudod, hogy a "programozó" középfokú végzettség, nem felsőfokú? (Nyugat-Európában legalábbis ez a trend.)
"Érdekes, hogy a bátyám matekból nem egy zseni, sőt, egyáltalán nem, nem ment egyetemre, mégis baromi jó programozó. Ebből nekem lejött, hogy az egyetem is csak azért van javarészt, hogy baromságokkal kelljen foglalkoznod, aminek sokszor köze sincs ahhoz, amit tanulni szeretnél."
Ez nem feltétlenül van így. Programozáshoz nem a szó szoros értelembe vett matek tudás kell, hanem a levezetés elvét kell értenie.
"Azt ugye tudod, hogy a "programozó" középfokú végzettség, nem felsőfokú?"
Még a sima web-programozó OKJ is felsőfokú OKJ, szóval felsőfokú végzettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!