Mi értelme van ennek az alkalmassági vizsgának, ha még az egyetem se veszi komolyan? Vagy a kormány ennyire bele akar már mindenbe szólni?
"A köznevelési államtitkárság a felvételi mellett alkalmassági vizsgát követel meg a tanárszakokra jelentkező diákoktól.
Az ELTE, bár nem értett ezzel egyet, de írásbeli alkalmassági vizsgát szervezett a jelentkezőknek.
Az írásbeli után, a felvételik közepén Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár levélben követelt szóbeli alkalmasságit.
Az ELTE most ezt is megszervezi a diákoknak, igaz nem veszik olyan komolyan a feladatot, mint azt a kormány szeretné."
Írásbeli:
Mondjuk a PPK már az írásbeli részt sem spilázta túl, aki megjelent a vizsgán, az át is ment rajta
Szóbeli:
Én is ott leszek a vizsgán. Ezek jó hangulatú beszélgetések lesznek, a diákoknak nincs mitől félniük – mondta vészjóslóan Fábry rektorhelyettes, és mániákusan felnevetett.
A mostani rendszerben, aki tanárnak készül az 5-6 éven keresztül fog egyetemen tanulni, hogy utána ha talál állást, akkor havi netto 100-120 ezer Ft-ért dolgozzon, míg ha elvégezne egy 3-3,5 éves BSC szakot (persze nem büfé szakot), akkor ennek a pénznek többszörösét megkeresheti...
Innentől szerintem logikus, hogy nem igazán van kik közül válogatni, örüljünk, hogy ezután még valaki tanárnak megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!