Elsősorban egyetemisták: Mit gondoltok a határon túlról érkező magyarokról, akik Magyarországon járnak egyetemre?
hát akkor szerencsés vagyok :D mindegy is. én már rég rájöttem arra,h fölösleges ilyeneken vitázni, ha valaki leszerbezne vagy megjegyzést tenne arra,h honnan jöttem,csak lesajnálnám, nem érdekel mit gondol aki ilyen primitív gondolkodással van megáldva. egy vagy két ember ilyet szól,hát istenem,ez alapján nem fogok általánosítani,mert ismerek nagyon sok jó magyarországit akik nagyon is ellensúlyoznák az ilyen megnyilvánulásokat. ja és nem kell azt gondolni,h minden határontúli magyar "magyarabb",mint sok anyaországi(ahogy szokták mondani),mert nem egy "magyart" ismerek aki nagyban szerbnek vallja magát, a sportversenyeken Szerbiának szurkol,hazája Szerbia stb stb...én az ilyenek miatt szégyenkezem,lehet rosszul gondolom, de nekem mindig is egyértelmű volt,h az én hazám Magyarország, az olimpián a magyaroknak szurkolunk...viszont ez egy nehéz kérdés,h most akkor kinek van igaza? ezért azt egy nagyon jó megállapításnak tartom,h az a magyar aki magát annak vallja, szívünkben legyünk magyarok,h a papírokon mi van az részletkérdés.
És szeretném még egyszer hangsúlyozni,h mindenhol vannak jó és rossz emberek, meg kell ismerni a másikat,h véleményt tudj mondani róla,mert minden ember más. :)
Utolsó: honnan vetted, hogy nincs magyar nyelvtan óránk?
Egyébként én most kezdem az egyetemet, de rengeteg barátom van Magyarországon, és mindannyian odáig vannak, hogy innen származom, nekik ez érdekes :) Soha nem tapasztaltam negatív reakciókat, az inkább "itthon" van, a magyarságom miatt.
Oké, akkor bocsi.
Egyébként, Kérdező, neked mi a benyomásod? Egyetemre mentél azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!