A Jobbik hogyan oldaná meg a roma problémát?
Olvasgattam a jobbik programját, meg a képviselőik nyilatkozatait is szoktam olvasgatni és nem világos néhány részlet. Jó lenne ezeket tisztázni mert mindjárt szavazás és a Jobbik az egyik legnagyobb esélyes nálam.
Először is én azt látom problémásnak hogy az egész roma problémakörből ők leginkább a roma bűnözéssel foglalkoznak ami akárhonnan is nézzük csak a jéghegy csúcsa. A probléma ennél sokkal mélyebb. Oké ezt megoldják így vagy úgy, de az csak egy tünetet szüntet meg nem a problémát. Olvastam arról hogy a szegregáció sok mindenre megoldást jelentene. Addig oké hogy a romákat etnikai alapon elkülönítik, de mi a helyzet azzal pl aki csak félig roma, vagy csak valamelyik nagyszülője, esetleg roma de nem romák örökbe fogadták?
Aztán ez az elkülönítés hogyan zajlana? Már a bölcsődében? Óvodában vagy általános iskolában? A romák egyáltalán valahol bekapcsolódhatnak a "normális" oktatásba vagy külön egyetemeket hoznak nekik létre? Vagy a romák majd egyáltalán nem is részesülhetnek felsőfokú képzésben? Ezek külön intézmények lesznek ahol tanulhatnak vagy csak lesz külön roma osztály a suliban? Miből akarják ezt finanszírozni?
A romáknak milyen perspektívát kínálnak mehetnek majd közmunkába mint most, vagy esetleg lesz külön roma munkahely is?
Az nem fog problémát jelenteni, hogy a diákokba a szegregációval kvázi belenevelik hogy a roma az nem olyan ember mint ők ezért még inkább fokozódna a romaellenesség még ha nem is bűnöznek majd?
Így elsőre ezek érdekelnének. Előre is köszi a válaszokat :)
"Nem a bőrszín alapján menne az elkülönítés, hanem aki nem tud viselkedni azt speciális iskolába raknák."
Huhú, ez nagyon izgalmas! Ezek szerint mennének a spec. iskolába a gazdag szülők elszállt agyú kölkei is? Hurrá!
"Addig oké hogy a romákat etnikai alapon elkülönítik, de mi a helyzet azzal pl aki csak félig roma, vagy csak valamelyik nagyszülője, "
Kedves kérdező, én ezt a kérdést egyszer kiírtam ide, és képzeld már, törölték!
"A romáknak milyen perspektívát kínálnak mehetnek majd közmunkába mint most, vagy esetleg lesz külön roma munkahely is?"
Sorry hogy ilyen sok idő után írok választ, de erről a kérdésről eszembe jutott egy elég elgondolkodtató sztori, amit most meg is osztanék mindenkivel:
Én ismertem (sajnos) cigány takarítónőt, aki kórházban "dolgozott" . A nővéreknek, főnővéreknek, asszisztenseknek folyton visszapofázott, rikácsolt azért, csak mert normálisan, szépen megkérték valamire, vagy mert finoman rászóltak valamiért, teljesen jogosan.
Többször volt olyan eset is, hogy hébe-hóba, úgy-ahogy felmosott, de a betegszállító vagy mentős, fekvőkocsival vagy kerekesszékkel beteget hozva kénytelen volt rámenni a friss felmosásra - elsősorban azért, mert a beteget gyorsan el kellett a megfelelő helyre juttatni, másrészt azért, mert másfelé nem is lehetett elmenni, nem volt más út.
Emiatt aztán olyan hujjogatást csapott megint, hogy a segge vége majdnem lejött, mert mi az, hogy rá mernek menni, mi az hogy tönkreteszik az ő munkáját stb. stb.
42 évesen már nagyanyó, unokája kb. 5 év körüli pulya. A tróger fia amúgy azoknak a semmirekellő lumpereknek az egyike, akiknek kitették a szűrét Kanadából.
Mikor takarítónőként munkába állt, persze mindenki megelőlegezte neki a bizalmat, amivel persze irdatlanul aljas és pofátlan módon visszaélt ez a nőstény buckalakó. Emellett egy alpári tuskó némber, egy ősbunkó trampli volt. Pár hónap múlva már az is feszültséget keltett a kórház dolgozóiban és a betegekben, ha pusztán a pofáját meglátták ennek a krampusznak.
Természetesen őt sem a bőrszíne és az etnikuma miatt rúgták ki kisvártatva úgy, hogy a lába nem érte a földet.
Kicsit később kiderült, hogy valahonnan Miskolc környékéről szalajtották ezt a putriszökevényt, meg hogy valami közmunka program keretében kapott munkát kórházban.
Ha már közmunka program, szerintem sokkal jobb és célszerűbb lenne/lett volna ezt a nem idén barnult orkot inkább a mezőgazdaságban alkalmazni, mint madárijesztőt.
Mert egészégügyi közegben, kórházban olyan volt, mint egy kellemetlen fing egy múzeumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!