Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik hogyan oldaná meg a...

A Jobbik hogyan oldaná meg a roma problémát?

Figyelt kérdés

Olvasgattam a jobbik programját, meg a képviselőik nyilatkozatait is szoktam olvasgatni és nem világos néhány részlet. Jó lenne ezeket tisztázni mert mindjárt szavazás és a Jobbik az egyik legnagyobb esélyes nálam.

Először is én azt látom problémásnak hogy az egész roma problémakörből ők leginkább a roma bűnözéssel foglalkoznak ami akárhonnan is nézzük csak a jéghegy csúcsa. A probléma ennél sokkal mélyebb. Oké ezt megoldják így vagy úgy, de az csak egy tünetet szüntet meg nem a problémát. Olvastam arról hogy a szegregáció sok mindenre megoldást jelentene. Addig oké hogy a romákat etnikai alapon elkülönítik, de mi a helyzet azzal pl aki csak félig roma, vagy csak valamelyik nagyszülője, esetleg roma de nem romák örökbe fogadták?

Aztán ez az elkülönítés hogyan zajlana? Már a bölcsődében? Óvodában vagy általános iskolában? A romák egyáltalán valahol bekapcsolódhatnak a "normális" oktatásba vagy külön egyetemeket hoznak nekik létre? Vagy a romák majd egyáltalán nem is részesülhetnek felsőfokú képzésben? Ezek külön intézmények lesznek ahol tanulhatnak vagy csak lesz külön roma osztály a suliban? Miből akarják ezt finanszírozni?

A romáknak milyen perspektívát kínálnak mehetnek majd közmunkába mint most, vagy esetleg lesz külön roma munkahely is?

Az nem fog problémát jelenteni, hogy a diákokba a szegregációval kvázi belenevelik hogy a roma az nem olyan ember mint ők ezért még inkább fokozódna a romaellenesség még ha nem is bűnöznek majd?

Így elsőre ezek érdekelnének. Előre is köszi a válaszokat :)

2013. jún. 7. 17:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Nem a bőrszín alapján menne az elkülönítés, hanem aki nem tud viselkedni azt speciális iskolába raknák."

Huhú, ez nagyon izgalmas! Ezek szerint mennének a spec. iskolába a gazdag szülők elszállt agyú kölkei is? Hurrá!

"Addig oké hogy a romákat etnikai alapon elkülönítik, de mi a helyzet azzal pl aki csak félig roma, vagy csak valamelyik nagyszülője, "

Kedves kérdező, én ezt a kérdést egyszer kiírtam ide, és képzeld már, törölték!

2013. jún. 7. 22:29
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

"A romáknak milyen perspektívát kínálnak mehetnek majd közmunkába mint most, vagy esetleg lesz külön roma munkahely is?"

Sorry hogy ilyen sok idő után írok választ, de erről a kérdésről eszembe jutott egy elég elgondolkodtató sztori, amit most meg is osztanék mindenkivel:

Én ismertem (sajnos) cigány takarítónőt, aki kórházban "dolgozott" . A nővéreknek, főnővéreknek, asszisztenseknek folyton visszapofázott, rikácsolt azért, csak mert normálisan, szépen megkérték valamire, vagy mert finoman rászóltak valamiért, teljesen jogosan.

Többször volt olyan eset is, hogy hébe-hóba, úgy-ahogy felmosott, de a betegszállító vagy mentős, fekvőkocsival vagy kerekesszékkel beteget hozva kénytelen volt rámenni a friss felmosásra - elsősorban azért, mert a beteget gyorsan el kellett a megfelelő helyre juttatni, másrészt azért, mert másfelé nem is lehetett elmenni, nem volt más út.

Emiatt aztán olyan hujjogatást csapott megint, hogy a segge vége majdnem lejött, mert mi az, hogy rá mernek menni, mi az hogy tönkreteszik az ő munkáját stb. stb.

42 évesen már nagyanyó, unokája kb. 5 év körüli pulya. A tróger fia amúgy azoknak a semmirekellő lumpereknek az egyike, akiknek kitették a szűrét Kanadából.

Mikor takarítónőként munkába állt, persze mindenki megelőlegezte neki a bizalmat, amivel persze irdatlanul aljas és pofátlan módon visszaélt ez a nőstény buckalakó. Emellett egy alpári tuskó némber, egy ősbunkó trampli volt. Pár hónap múlva már az is feszültséget keltett a kórház dolgozóiban és a betegekben, ha pusztán a pofáját meglátták ennek a krampusznak.

Természetesen őt sem a bőrszíne és az etnikuma miatt rúgták ki kisvártatva úgy, hogy a lába nem érte a földet.

Kicsit később kiderült, hogy valahonnan Miskolc környékéről szalajtották ezt a putriszökevényt, meg hogy valami közmunka program keretében kapott munkát kórházban.

Ha már közmunka program, szerintem sokkal jobb és célszerűbb lenne/lett volna ezt a nem idén barnult orkot inkább a mezőgazdaságban alkalmazni, mint madárijesztőt.

Mert egészégügyi közegben, kórházban olyan volt, mint egy kellemetlen fing egy múzeumban.

2014. szept. 13. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!