Mi értelme ennek a rovatnak?
Az alapkérdésre: szerintem az esetek (azaz a kérdések) túlnyomó többségét (kb. 80-90%-át) tekintve az égvilágon semmi értelme nincs ennek a rovatnak. (Néhány kategóriánál hasonlóak az arányok; másoknál pedig - főleg azoknál, ahol _valós kérdésekre_ – az oldal eredeti céljának megfelelően _hasznos, segítő válaszokat_ írnak – sokkal jobbak.)
Szóval nem csak a pontozás miatt. Szerintem főleg azért, mert a felhasználók többségének nem a kulturált párbeszéd vagy az érdemi vita a fontos; hanem az, hogy köpködhessen másokra (volt és jelenlegi kormány, különböző pártok, politikusok, a "bűnbakok": romák, zsidók stb.), és hogy ész nélkül hajtogassa a saját véleményét heteken, hónapokon (esetleg éveken) át.
Ha egy ideig folyamatosan figyeled a hasonló témájú kérdéseket, látni fogod, hogy jellemzően (a "beugrósok" mellett) mindig ugyanazok írnak választ; pontosabban van néhány felhasználó, aki láthatóan egész nap a GYK-n lóg, mintha ezért fizetnék, és minden kérdésnél nyomja ugyanazt a szöveget, abszolút figyelmen kívül hagyva azt, hogy azelőtt már többször megcáfolták az állításait. Sőt, inadekvát válaszokkal vagy nyílt provokációval/mocskolódással próbálják elterelni a témát.
A másik pedig, hogy az olyan kérdésekre, amelyek nem (vagy kevésbé) nyújtanak alkalmat a mocskolódásra, veszekedésre, alig-alig érkeznek válaszok. Egyszerűen nem érdekli az embereket. Ebből következőleg evidens, hogy sokan csak "szórakozásból" járnak fel, vagy egyenesen azért, hogy itt éljék ki a saját frusztrációjukat/agressziójukat/stb. Ahelyett, hogy a "valós életben" csinálnának valami hasznosat, vagy legalább itt, az oldalon segítenének másoknak.
Én személy szerint elkeserítőnek találom ezt az egészet. Épp ebben a hónapban lesz két éve, hogy gyk-zom, eleinte két - két és fél hónapig elég rendszeresen válaszolgattam ebben a kategóriában is; azóta csak néha nézek be olvasgatni, ritkán válaszolni is. Láthatóan hatalmas mértékben süllyedt a színvonal ez idő alatt, holott 2011-ben sem volt túl magasnak mondható. (Néhány másik kategóriánál szintén.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!