Magyarországon miért támogatják a dologtalan embereket?
Általánosságban a baloldalra jellemző ,de e a Fidesz is csatlakozott.
Bajnainak meg ez a "legyen 9 hónap munkanélküli segíly" egyszerűen kiakasztó.
Az én adómból tartsák el a dologtalanokat?
Hát nem.Ilyenkor értem meg a sok adócsalót....
A tehetséges ,sikeres , jól kereső embereket meg szívatják , adóztatják.
Az adórendszerek esetében nagy a különbség az igazságos és a szolid között.
A balos adórendszer szolidaritásra kötelezi (diktál) a sikeres , jól kereső embereket.
Csak a dologtalanok,munkakerülők , putrisok mindenek felett , igaz?
Pontosan arra gondoltam amit a 6. válaszoló leírt.
Ez valami európai csökevény ,hogy az erőset visszahúzzák a gyengét meg feljebb emelik.
Kissé kommunista.
A jelenleg 3 hónapos álláskeresési járadékot, melyet Bajnai Gordon ismét 9 hónapra emelne fel azok kapják, akiknek minimum 365 nap munkaviszonyuk volt munkanélkülivé válásuk előtt. Ha megvan a 365 nap munkaviszony, akkor 36 napig jár a korábbi nettó bérük 60%-a, de maximum a minimálbér 64 190 forintos összege havonta. 900 napnyi munkaviszony után 90 napig jár ez az összeg.
A munkaviszony ideje alatt a munkavállaló bérköltségének jelenleg 47%-a az államhoz kerül, a maradék 53% 27%-a plusz a tranzakciós adó és egyéb helyi adók szintén.
Ezek után a kérdező miért sajnálja, hogy aki elveszíti a munkahelyét és nem talál 3 hónapon belül másik állást - ma amikor 18 hónapig munkanélküli átlagosan, aki elveszíti az állását - kap egy kevés pénzt, melyet előtte többszörösen befizetett?
Előző vagyok: Mennyi az annyi?
A 2012. évi CCIV. törvény (költségvetési) szerint 16 205 150,9 millió forint a kiadása az államháztartásnak. Az álláskeresési ellátás 59 milliárd forint kereken. Ez annyit tesz, hogy a központi költségvetésnek összesen (most figyelj) 3 EZRELÉKÉT teszi ki az álláskeresési ellátás. Csak a köztársasági elnökök körülvevő apparátus, plusz a személyes ellátása másfél milliárd forint.
MEEE NEM AKARNAK DÓÓÓGOZNI EZ A BAJ A MAI FIATALOKKAL NEM AKANAAAK DÓGOZNII!!!
BEZZEG A MIIDŐNKBEN MINDENKI DÓGOZOTT!!!
"De ez van Magyarországon is, ahol 11% a munkanélküliség, de nyáron több 10000 romániai vendégmunkás dolgozik az Alföldön, mert ők hajlandók 500 forintos órabérért dolgozni napi 10 órát a földeken, míg a magyarországiak között ezt kevesen vállalják."
Én is 500 Ft-ért dolgozok napi 12 órát megállás nélkül. 40-50 kilós zsákokat pakolok, nem ritkán naponta 7-8 tonnát összesen. És Nógrád megyei vagyok, de reményeim szerint hamarosan húzok innen a pébe.
Amúgy ha megnézed, akkor a magyarországi fizetések gyakran bőven 500 Ft alatt vannak, gondolok most itt azokra, akik napi 10 óra munkáért kapnak havi 70-90-et és gyakran még szombaton is bent vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!