Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért támogatjá...

Magyarországon miért támogatják a dologtalan embereket?

Figyelt kérdés

Általánosságban a baloldalra jellemző ,de e a Fidesz is csatlakozott.

Bajnainak meg ez a "legyen 9 hónap munkanélküli segíly" egyszerűen kiakasztó.

Az én adómból tartsák el a dologtalanokat?

Hát nem.Ilyenkor értem meg a sok adócsalót....

A tehetséges ,sikeres , jól kereső embereket meg szívatják , adóztatják.

Az adórendszerek esetében nagy a különbség az igazságos és a szolid között.

A balos adórendszer szolidaritásra kötelezi (diktál) a sikeres , jól kereső embereket.

Csak a dologtalanok,munkakerülők , putrisok mindenek felett , igaz?

2013. jún. 4. 19:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%
Magyarországon kizárólag a dologtalan embereket támogatják. Egy mérnök vagy egy orvos több százezret keres munka nélkül.
2013. jún. 4. 19:48
 12/22 anonim ***** válasza:
40%
Mert dologtalan emberek irányítanak.
2013. jún. 4. 19:49
 13/22 A kérdező kommentje:

Pontosan arra gondoltam amit a 6. válaszoló leírt.

Ez valami európai csökevény ,hogy az erőset visszahúzzák a gyengét meg feljebb emelik.

Kissé kommunista.

2013. jún. 4. 19:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A jelenleg 3 hónapos álláskeresési járadékot, melyet Bajnai Gordon ismét 9 hónapra emelne fel azok kapják, akiknek minimum 365 nap munkaviszonyuk volt munkanélkülivé válásuk előtt. Ha megvan a 365 nap munkaviszony, akkor 36 napig jár a korábbi nettó bérük 60%-a, de maximum a minimálbér 64 190 forintos összege havonta. 900 napnyi munkaviszony után 90 napig jár ez az összeg.

A munkaviszony ideje alatt a munkavállaló bérköltségének jelenleg 47%-a az államhoz kerül, a maradék 53% 27%-a plusz a tranzakciós adó és egyéb helyi adók szintén.

Ezek után a kérdező miért sajnálja, hogy aki elveszíti a munkahelyét és nem talál 3 hónapon belül másik állást - ma amikor 18 hónapig munkanélküli átlagosan, aki elveszíti az állását - kap egy kevés pénzt, melyet előtte többszörösen befizetett?

2013. jún. 4. 20:32
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A szegény rétegek megsegítése nem pusztán európai csökevény: az iszlámban is megtalálható, csak ott a vallásilag szabályzott. Egyszerű az oka: ha a társadalom mindenkit hagyna leszakadni, akkor szép lassan olyan szegregáció következne be, ami a társadalom másik felét is súlyosan veszélyeztetné. Gondold el, ha 1 millió ember egy forint nélkül maradna. Akkor lenne aztán káosz. Sőt, még a rendkívül liberális Amerikában is működik minimális szociális háló, többek között az 1929-es válság következtében, amikor felismerték, hogy nem hagyhatják, hogy teljes néprétegek teljesen elszegényedjenek, mert az a fogyasztást, a növekedést ásná alá.
2013. jún. 4. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:

Előző vagyok: Mennyi az annyi?

A 2012. évi CCIV. törvény (költségvetési) szerint 16 205 150,9 millió forint a kiadása az államháztartásnak. Az álláskeresési ellátás 59 milliárd forint kereken. Ez annyit tesz, hogy a központi költségvetésnek összesen (most figyelj) 3 EZRELÉKÉT teszi ki az álláskeresési ellátás. Csak a köztársasági elnökök körülvevő apparátus, plusz a személyes ellátása másfél milliárd forint.

2013. jún. 4. 22:16
 17/22 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elírtam. 0,003%
2013. jún. 4. 22:17
 18/22 Komplikato ***** válasza:
78%
Azért ha a külföldre menekülőket is számítjuk bőven 1.5 millió munkanélküli van. Elhiszem, hogy van olyan akinek jól megy, talán még azt is azért mert tehetséges (bár itt nem jellemző ilyesmi vagy 200 éve), de azt, hogy valaki annyira buta legyen azt higgye ennyi ember nem akar dolgozni, amikor idehaza még fizetésből is éhen lehet dögleni ... na azt nem. Szerintem kamu a kérdés.
2013. jún. 4. 23:57
 19/22 anonim ***** válasza:
24%

MEEE NEM AKARNAK DÓÓÓGOZNI EZ A BAJ A MAI FIATALOKKAL NEM AKANAAAK DÓGOZNII!!!

BEZZEG A MIIDŐNKBEN MINDENKI DÓGOZOTT!!!

2013. jún. 5. 08:09
 20/22 anonim ***** válasza:
64%

"De ez van Magyarországon is, ahol 11% a munkanélküliség, de nyáron több 10000 romániai vendégmunkás dolgozik az Alföldön, mert ők hajlandók 500 forintos órabérért dolgozni napi 10 órát a földeken, míg a magyarországiak között ezt kevesen vállalják."

Én is 500 Ft-ért dolgozok napi 12 órát megállás nélkül. 40-50 kilós zsákokat pakolok, nem ritkán naponta 7-8 tonnát összesen. És Nógrád megyei vagyok, de reményeim szerint hamarosan húzok innen a pébe.

Amúgy ha megnézed, akkor a magyarországi fizetések gyakran bőven 500 Ft alatt vannak, gondolok most itt azokra, akik napi 10 óra munkáért kapnak havi 70-90-et és gyakran még szombaton is bent vannak...

2013. jún. 5. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!