Miért szavaznál az Együtt 2014-re, Bajnai Gordonra?
Meglepődtem hogy egy másik kérdés alatt mennyien szavaznának rá.
Azokat kérdezném : mi alapján választottál, mik azok az intézkedések amiket bajnai tervez, és szimpatikus számodra?
Szememben teljesen hitelességét vesztett ember, de érdekelne hogy mások mi miatt bíznak benne. A fidesz legyőzése ne legyen az érvek között, mert ez teljesen abszurd számomra. Pár éve hasonló okok miatt került a 2/3-al a fidesz a kormányra.
"Azért mert az egyetlen párt aki a magyarok érdekeit nézik nem pedig a vadkeleti arabokét meg a gazdagokét."
Ezen jót nevettem.
Magyar érdek?
A rabszolgaság magyar érdek?Az , hogy az EU csicskái leszünk az magyar érdek?
Na ne viccelj.
Ja , nem az arabokét hanem egy másik szemita népét.
A kiadáscsökkentés irányába indult el az egy éves kormányzása alatt, ami úgy gondolom, helyesebb út, mint az adónövelés a gazdaság szempontjából. A kormányzása alatt nem kreált mindenféle ellenségképet (bankok, IMF, EU, stb.), nyugalom volt, helyreállt a bizalom a magyar gazdaság iránt. Orbánék most csak a cirkuszt csinálják, nekem ebből elegem van, a gazdasági partnereinkkel való együttműködést szeretném látni, nem dühös, felfuvalkodott, hozzá nem értő pulykákat. Bajnai alatt nem szólt bele az állam az emberek mindennapjaiba. Bajnai alatt nem szólt bele az állam a magáncégek működésébe, pláne nem kényszerítette a magáncégeket kommunista módon az áraik csökkentésére (rezsicsökkentés). Nem tetszik az sem, hogy Orbánnak kvázi személyi kultusza van, elképesztő, hogy a sok ember huszon egynéhány évvel a rendszerváltás után istenként tisztel egy politikust, ez egy agyrém. Szimpatikus dolog, hogy több pénzt fektetne az Együtt 2014 az oktatásba, ebben van a jövő.
Összefoglalva: Bajnai alatt nyugalom volt, jó irányba indult el a gazdaságpolitika. Nem a megváltót várom benne, de ezután az ámokfutás után jó lenne egy normális gazdaságpolitika és a bizalom helyreállítása.
"5#: Fogalmazhatunk úgy is, hogy Bajnai nem csinált kb semmit, csak egy kicsit csökkentette a kiadásokat, ami amúgy is elkerülhetetlen volt."
Egy év alatt mit vártál tőle, kánaánt? Pont ez a szimpatikus: megtette, amit az adott helyzetben meg kellett tenni. Nem volt demagóg, populista (mint oly sokan), hanem csendben tette a dolgát. Most is elkerülhetetlen lenne a kiadáscsökkentés, ennek ellenére új adók vannak helyette, amit aztán úgy kommunikálnak, hogy "nem az emberek fizetik meg". Pedig dehogyisnem.
Az összes lehetőség közül még mindig ez a legszimpatikusabb, valamint véletlenül sem lenne jó, hogy Orbán megint 2/3-ot kapna, illetve Vonát sem szívesen látnám vezető szerepben.
Az MSZP felejtős, a DK egy vicc, az LMP nem lenne rossz, de széthullik.
Kb ezért.
Ó és nem, nem vagyok hazaáruló, valószínűleg jóval többet tettem a saját hazámért eddig is, mint azok akik ezt találják állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!