Keletinél gyűjtöttek adományokat cigányok. Lehet bennük bízni, hogy tényleg jó helyre kerül?
Figyelt kérdés
2013. máj. 20. 16:44
11/24 anonim válasza:
Nálunk is loptak a perselyből misén a cigányok, aztán kitiltották őket. Ők pedig mentek jajgatni a polgármesterhez hogy nem tudnak Istentiszteletre járni (lopni).
12/24 anonim válasza:
engem ma reggel a blahán talált meg egy ostoba cigány, azt mondta adjak neki 5-10 forintot, mert energiaitalra gyűjt :D mondom adtam már eleget. de nem nagyon értette hogy mire céloztam.. miket is várok el tőlük..
13/24 anonim válasza:
hozzám egyszer odajött egy cigány asszony, pénzt kérni, mutatta hogy melyik szervezettől jött, volt valamilyen kártyája is hozzá, és mutatta, hogy bármennyit adok, számlát tud róla írni. neki adtam, ő hiteles volt, és nem hiszem hogy átvert volna, mert ha egy cigány arra menne ki hogy biztosan kapjon kést, akkor nem kártyát meg számlatömböt szerezne be, hanem pillangókést. Szóval ha azt modnják hogy adomány, nyugodtan kérd, hogy igazolják magukat, esetleg tudnak-e róla papírt írni hogy nekik adtál. Aztán majd ott kiderül hogy van-e benne csalás :)
15/24 A kérdező kommentje:
Ennek is volt mindenféle hasonló felszerelése, de attól még nem biztos hogy nem kamuzik... Keletinék rendszeresen látom ezeket
2013. máj. 20. 19:49
16/24 anonim válasza:
Akkor meg adjál nekik, szegény rejtett erőforrásnak
17/24 anonim válasza:
na, miért lettem lepontozva?:D várom a megfejtést :D
18/24 anonim válasza:
Mert igy hitelesebnek tünik.
A volt ojan hogy egy szervezet munkatársához csőngetek be és adományt kértek tőle anak a szervezetnek nevébe. Az a szervezet csak szamlászárol fogad ell adományokat és nem az utcán gyüjtenek.
19/24 anonim válasza:
ezt most nekem mondod? Mert nem igazán értem, hogy hova akarsz innen kilyukadni
20/24 anonim válasza:
Utcan, metroban stb NE adj penzt adomany gyujtoknek. Akkor se, ha cigany; akkor se, ha feher; akkor se, ha eszkimo. Az ilyenek 99%-a csak lehuz, es zsebrevagja a penzt. Hivatalos(nak latszo) papirokat, igazolasokat barki tud ot perc alatt kesziteni photoshopban.
Ha adomanyozni akarsz valamilyen alapitvanynak, szervezetnek (pl voroskereszt), akkor nezz utana a neten, hogy ezt hogyan, hol, es milyen formaban lehet megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!