"Nem vagytok képesek felfogni azt, hogy amikor a tesco talicskázza ki a profitot minden áldott nap, akkor az a mi pénzük? Ti is akkora szerencsétlen sötétségben élő, tudattalan droidok vagytok, hogy az már komolyan mondom nevetséges"
Miért, ha kilépnénk, akkor nem talicskázná ki, és még támogatást sem kapnánk? Agyhalott.
Ja igen, ez a kedvencem, a multik ugye Bentleyszámra hordják ki a drága pénzünket!
Gondolja ezt az átlag jobbos, aki szerint a Tesco 50%-s haszonkulccsal dolgozik, bezzeg a piacon Pistabácsinál épp csak a buszjegyre akarja megkeresni a pénzét a harcsabajszos öreg bácsi.
Figyi, ha neked az szimpatikus, hogy egy heti bevásárlást 10 különböző helyszínen kelljen végezned (zöldséges, hentes, vegyszerbolt, italbolt, újságos meg a többi) és te mindegyik helyen kedélyesen beszélgetésbe akarsz elegyedni a komákkal, akkor hajrá, senki se állít meg. De az emberek 98%-a nem veled ért egyet és nem akar 10x annyi kényelmetlenséget magának, ha egy helyen is elintézhet mindent.
Járjál a CBA-ba, ha ennyire magyarkodnál, elvégre ugye mennyivel jobb, ha a Lázár-tesók világkörüli lovasversenyeit meg villáit szponzorálod a pénzeddel, mintha a gánászmultííííííííííííít.
Ne lövöldözz vaktába, mert az nem túl hatásos... Bal oldalinek tartom magam, és csak megsúgom neked, pl. a fidesz mai politikája is túlnyomó részt bal oldali, ellenben pl. az MSZP-nek rengeteg jobb oldali tevékenykedése is akadt...
Nade mind1, lépjünk túl ezen... Ugye neked nem tünt fel, hogy mikortol kezdte meg az ország a mély repülést az elmúlt 20évben? Ugye neked nem tünt fel, hogy a nagy kapitalizmus mennyiben segítette a magyar népet, meg úgy általánosságban mennyire segítette a föld népét? Persze, kb. 5% rendkíül boldog, másik 10% elvan, van még úgy 10-15% (helytől függő) aki azt hiszi, hogy neki jó ez, de csak azért, mert amúgy másról nincs is fogalma, a maradék meg szegény, vagy éppen szabályosan éhezik. És az a durva, hogy még ezek között is vannak olyan elvakult fogyatékosok, akik azt gondolják, hogy majd egyszer ők is gazdagok lesznek! Na ilyen vagy te! Menj a tescoba, spórolj vele időt, utánna meg panaszkodj a szomszédodnak, hogy milyen szar ez a magyarország, meg szídd a politikusokat, hogy miattuk van ez az egész... Közben meg a te fajtád az, aki engedi, meg engedte eddig is, hogy az ország szét legyen rabolva, te sötét szar
Na de ez nem az EU, hanem a kapitalizmus "hibája". Mi változna, ha kilépnénk? Ne legyetek ekkora vadparasztok.
Sohasem értettem, hogy a magyarokat mi akadályozza meg abban, hogy ugyanúgy terjeszkedjenek Európában, mint itt az angolok, franciák, németek, stb. Megmondom én: mert nektek csak a szátok nagy, de eszetek semmi. Károgtok, hogy g*ci EU, de sz*r minden, de a s*ggeteket nem mozdítanátok munkára.
60%, most eléggé mellélőttél. Van szerencsém az általad írt "jól ellevő" 10%-ba tartozni, bár gondolom e számok mögött nagyon alapos szociálpolitikai kutatások nyugszanak és nem csak a hasadra ütve mondtál 4 olyan számot, ami az érvelésednek látványosan kedvez.
Ha kőkori módszereket akarsz visszasírni, tedd azt.
Szerintem kezdj el a hűtőrendszerek betiltása mellett is kampányolni, elvégre 100 éve még mennyi embernek volt munkája jégtömbök előállításával, szállításával és árusításával! Minden házban volt egy jégverem és abban lehetett a főtt kaját tárolni. Igazságot a jégkészítőknek!
A szocializmus abba a téves hitbe ringatta a mostani mezőgazdászok 90%-t, hogy amit akkor és úgy kellett csinálni az jó. Akkor még lehetett a nyugati világot ignorálni, most nem. Ha egy holland gazda 3x annyi pénzből nem 3x, hanem 13x annyi terméket termel, mint a 40 éve elavult technikával dolgozó magyar, aki tanulni se hajlandó, akkor igenis megérdemli a magyar, hogy csődbe menjen. Minek akarsz tehetségtelen VÁLLALKOZÓK mellett kardoskodni, csak azért, mert ők a vállalkozás egy többszáz éves formáját űzik?
Azzal nincs bajod, amikor random cégek százai szűnnek meg, arra lehet mondani, hogy "ilyen az üzlet"?
Nemrég beszéltem egy volt gimnáziumi osztálytársammal, aki agrármérnök lett és arról panaszkodott, hogy a családi vállalkozásukban az apja nem engedi, hogy akármilyen változtatásokat csináljon, mert "jó az úgy, én is az apámtól tanultam így" alapon. Azt mondta, hogy akárhogy is győzködi és mutogatja, hogy TÁMOP és hasonló pályázatokkal minimális önerővel kaszálhatnának nagyot, nem akarja, mert ő megszokta a régi rendet és kijönnek belőle.
Az ő példája nagyon nem egyedi, így gondolkodik minden paraszt. Nem minden termelő paraszt, de az ilyenek nagyon azok.
Ha semmit se tudsz leszűrni az előző hsz-ből és a felvetett tényeket, kérdéseket ignorálod az a te maradi agyadat minősíti, nem engem.
Halad a világ előre papa, tessék velünk jönni vagy tessék félre állni. Ez a két lehetőség van, akárhogy is megy a hisztidurci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!