Magyarország jobban teljesít! - Csak engem irritál valami kimondhatatlanul ez a reklám?
megnyugtatlak már legalább ketten vagyunk
"ugandánál MÉG jobban teljesít" ez valósághűbb lenne
Mert tényleg jobban teljesít -
+3000% kormányhazugság
több mélyszegélység
több hajléktalanság
több nettó átlagkeresetcsökkenés
több adó
több agymosás
stb.
Kimaradt a mondatból a "Kinél"
Bukarestben és Szófiában magasabb az átlagfizetés vásárlóértéke. (Az UBS kimutatása szerint) A reklám nekem azt sugalja "Veletek bármit megtehetünk, nektek mindent lenyomhatunk a torkotokon" A dolgozók pedig a lábukkal szavaznak.
"Magyarország jobban teljesít!" Ez a mondat nyelvtanilag helytelen, mivel a "jobban" határozónak un. kötelező vonzata az, hogy "mint...". Tehát a "jobban" szó nem állhat önállóan, bővítmény nélkül egy mondatban.
Lehetséges megoldások: "Magyarország jobban teljesít, mint 4 éve." v. "Magyarország jobban teljesít, mint Uganda."
Egy nyelvész.
Ez a reklám tökéletes az ország nagy részének, mivel teljesen tudatlan, informálódni csak az ATV-ből képesek, vagy a HírTV-ből, szóval simán bekajálják, és szavazni fognak a Fideszre.
Aztán a megválasztási évben azonnal elkezdik szidni, mert jönnek az újabb megszorítások, mert elmúltnyócév.
Logika 2013.
Pofátlan voltam, de legalább igazat mondtam.
Ez a (jobban teljesít)szlogen reklám is szintén nagy hazugság.
Aki ezt bekajálja,nagyon tudatlan,vagy agy mosott lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!