Ki a legjobb szakember? Csillag István, Bajnai vagy Bokros Lajos? Bod Péter Ákos, Járai Zsigmond vagy Varga Mihály?
Bajnai is lehet jó szakember, attól még, hogy nem értetek egyet a politikájával.
Akkor ti kiket írnátok?
Kifelejtettem a legfontosabbat, biztos sokan emlékeznek rá!
Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank jelenlegi alelnökétől kaptuk a legnagyobb dicséreteket és rendszeresen bírálta az orbán rezsimet és a katasztrofális orbáni monetáris politikát. Ő volt az, aki rendszeresen féltette a jegybank függetlenségét.
Ha valaki akkor ő ért, ahhoz amit csinál nem véletlenül került oda!
de a sok narancsködösnek, ezt hiába mondom...
"Én két emberről tudok. Az egyik Bajnai aki annak ellenére hogy itthon szidják minden külföldi komoly szakértő szerint jól kezelte a válságot. A másik a Bokros aki pedig a Valutalapnak jó volt csak nekünk nem. Sajnos itt is a politika s az emberek butasága a döntő nem a racionalitás. Amíg az érzelmek dominálnak nem fogsz erre a kérdésre normális választ kapni.
Ez hatalmas vicc!
Bajnai a világon semmit nem csinált, csak azt amit elé tett az IMF! Még csak vili hogy ugyan abból az akolból származó közgázok hajbókolnak.
Bokrosról meg jobb nem is beszélni.
Ugyanis az a zugközgazdász sajnos felélte az intézkedéseivel a magyar jövőt, és csak most tapasztaljuk igazán hogy mekkora baromságokat művelt.
Arról nem is beszélve hogy olyan közgazdász aki neoliberális gondolkodású, ma már csak őskövület lehet.
A neoliberalizmus elavult és alkalmazhatatlan.
Ezt jól bebizonyította két tény, ami valahol összecseng.
1, Hogy 30 év elteltével, mióta ez a felfogás pusztít csak úgy volt képes a világgazdaság működni hogy mind az államok mind az emberek végletesen eladósították magukat és a nagytőke kezébe szinte tejhatalom alakult ki!
A másik, maga ez a világgazdasági válság, ami a neoliberalizmus torz és életszerütlen felfogása miatt alakult ki és nagyon úgy fest hogy a neoliberális elvek mentén nem megoldható problémává tornyosult.
Varga nem ügyetlen és nem is tisztán egy vonalat képvisel ami nagyon is jó a mai helyzetben.
De Mellár sem lenne rossz csak hogy olyat említsek akit a kérdező nem. És szerintem nagyon sok közgazdász képes lenne jól működtetni a gazdaságunkat.
"Az egyik Bajnai aki annak ellenére hogy itthon szidják minden külföldi komoly szakértő szerint jól kezelte a válságot."
Én csak azt az egyet sajnálom, hogy ez a korcs nem a komoly külföldi szakértők feje fölött kezelte jól a válságot. Utána hallgatnám meg a véleményüket. Hahahaha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!