Ti is látjátok a párhuzamot az osztrák és a magyar fizetések között?
Tehát itthon 100 ezerből elvagy egy alap szinten. Olyan mint kint az 1000 Euró.
Itthon 150 ezer már jónak számít, ahogy kint is az 1500.
200 nettótól felfele már király vagy, ahogy a 2000-től is.
Persze kicsit sarkított, mert, ahogy emelkedik az összeg, a megtakarítható pénz is nő.
De azért durva nem??
Ezen mi a durva? Ha tobbet keresel jobban elsz barhol a vilagon, ez nem csak Ausztriaban van igy.
Amugy Ausztriaban 1000 eu alatt nem nagyon fizetnek munkaert, itthon viszont sokaknak alom a 100 ezer is.
Ez igaz akkor a Ft/GBP-re is, mert kb annyival dragabb is az elet angliaban.
1000 font kb 100 ezer ft ebben az osszehasonlitasban.
Ez igaz, kivéve pl. olyan dolgokra nem vonatkozik, mint például az autó, mivel az mindenhol ugyanannyiba kerül. Azaz havi ~500 euró megtakarításból előbb raksz félre egy jobb kocsira, mint 50e huf-ból.
Probléma ott van, hogy míg itthon 65ezerről indul a fizetés addig Ausztriában kb. 1000-1100 euróról és nem 650-ről. A 13. és a 14. havi fizuról ne is beszéljünk.
"Ez így jól hangzik, de mégsem 100 Ft az Euro árfolyama, hanem 300."
Ez igaz, de amikor költekeztem, mégis úgy éreztem a tárcámon, ahogy a kérdező leírta. Eléggé reális az összehasonlítási alapja.
Igen a 13-14. havi valóban jól megdobja a költségvetést.
Írtam, hogy eléggé sarkított. Ugye 1000 fölött ahogy emelkedik 100 Eurónként a fizetés, egyre jobban nő a megspórolható pénz mennyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!